Kızılırmak'ın acı kaybı

Kızılırmak'ın acı kaybı

Kızılırmak'ın acı kaybıKızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ali Göktaş, uzun süredir mücadele...

A+A-

Kızılırmak'ın acı kaybıKızılırmak'ın acı kaybı

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ali Göktaş, uzun süredir mücadele verdiği hastalığa yenik düştü.

1957 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Kümbet köyünde doğan Ali Göktaş, ilkokulu köyünde bitirdikten sonra, küçük yaşlarda Ankara’ya yerleşti. Çevre ve Orman Bakanlığında hizmet verdikten sonra, kendi isteğiyle ayrılarak özel  sektörde çalışan ve daha sonra emekli olan Göktaş, Kızılırmak ve diğer Alevi örgütleri ve köy derneğinin etkinliklerinde çalışmalarıyla, hizmetleriyle öne çıktı.

Her zaman örgütlenmenin önemine vurgu yapan, çevresinde sevilen bir kişi olan Ali Göktaş, 2009 yılında geçirdiği mide ameliyatı ve hastalığa karşı verdiği iki yıllık mücadelenin ardından 3 Nisanda yaşamını yitirdi. Cenazesi köyüne götürülerek defnedilen Göktaş 1976 yılında evlendiği Selvi Göktaş’la birlikteliğini ölümüne kadar sürdürdü. Göktaş, İbrahim ve Tansel adlarında iki erkek çocuk babasıydı.

Ankara / EVRENSEL - 5 Nisan 2011

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.