Kızılırmak'ta kavga bitmiyor

Kızılırmak'ta kavga bitmiyor

Kızılırmak'ta kavga bitmiyorDaha önce içkili lokali dört kez basılan Kızılırmak Dernekler Feredasyonu’nda bu kez de eski ve yeni...

A+A-

Kızılırmak'ta kavga bitmiyorKızılırmak'ta kavga bitmiyor

Daha önce içkili lokali dört kez basılan Kızılırmak Dernekler Feredasyonu’nda bu kez de eski ve yeni yönetim arasında kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgada üç kişi tabancayla, biri polis beş kişi de taş ve sopa darbeleriyle yaralandı

Alevi kökenli Sivaslılar’ın kurduğu yerel dernekleri bir çatı altında toplayan federasyonun geçen mayıs ayında Çankaya Dikmen’deki İlker 1. Cadde’de açtığı içkili lokal, bir ay içinde dört kez saldırıya uğramıştı. Bir grubun “mahalleli rahatsız oluyor” gerekçesiyle gerçekleştirdiği saldırılarda toplam dört kişi yaralanmıştı.

Daha önce lokal baskınıyla gündeme gelen Kızılırmak Dernekler Federasyonu’nda bu kez “iç kavga” yaşandı. Federasyonunun eski ve yeni yönetimleri arasında önceki gece kavga çıktı. İlker 1. Cadde üzerindeki federasyon merkezinin önünde yaşanan kavgada, üç kişi tabancayla, dört kişi de taş ve sopa darbeleriyle yaralandı. Kavgaya müdahale eden polislerden biri de darp edildi. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Olayda tabanca kullandığı öne sürülen Zeki I. isimli dernek yöneticisinin gözaltına alındığı açıklandı.

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hıdır Adıyaman, kavganın, federasyonun “Eski yönetimiyle yeni yönetimi arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanmadığını” söyledi. Adıyaman, yaptığı yazılı açıklamada, federasyona ait lokale daha önce de saldırı olduğunu ve failler hakkında dava açılarak yasal işlem başlatıldığını anımsattı. Adıyaman, aynı şahısların dün gece de lokal çalışanlarına saldırıda bulunduğunu belirtti.

Taraf/ANKARA - Istanbul - 05.10.2008

Başkent'te silahlı kavga

Başkent'te iki grup arasında çıkan tartışmanın sopalı ve silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 1'i polis memuru 8 kişi yaralandı.

İhbar üzerini olay yerine giden polis ekiplerinden bir memur çıkan arbedede hafif şekilde yaralandı. Yaralıların bir kısmı, ambulans beklenmeden özel araçlar hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 01.00 sıralarında Dikmen İlker 1'inci Cadde Kızılırmak Dernekler Federasyonu önünde meydana geldi. Kızılırmak Dernek Federasyonu eski yönetimi ile yeni yönetimi arasındaki aralarıdndaki husumatten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu şahıslar, taş, sopa ve silah kullanarak birbirine girdi. Çıkan kavgada 3 kişi tabancayla, 4 kişi ise darp sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ve kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru da vücüduna isabet eden taşla yaralandı.

Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılar, Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kavganın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri çok sayıda boş kovan buldu. Kavga sonucu gürültüye uyanan vatandaşların ise balkondan polisin incelemesini izlediği görüldü. Kavgada tabanca kullandığı öne sürülen Zeki I. isimli zanlı ise gözaltına alındı.

KAVGA ''ESKİ YÖNETİMLE YENİ YÖNETİM ARASINDAKİ UYUMSUZLUKTAN'' KAYNAKLANMIYOR

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hıdır Adıyaman, bu gece 2 grup arasında çıkan taşlı, sopalı ve tabancalı kavganın federasyonun ''eski yönetimiyle yeni yönetimi arasındaki uyumsuzluktan'' kaynaklanmadığını bildirdi.

Adıyaman, yaptığı yazılı açıklamada, Dikmen İlker 1. Caddedeki Kızılırmak Dernekler Federasyonu'na ait lokale daha önce de saldırı olduğunu ve failleri hakkında dava açılarak yasal işlem başlatıldığını kaydetti.

Aynı şahısların dün gece de lokal çalışanlarına saldırıda bulunduğunu savunan Adıyaman, olayda 1'i polis 8 kişinin yaralandığını belirtti.

SABAH - (AJANSLAR) - 04.10.2008

Dernek yönetimi kavgası: 8 yaralı 
 
Başkentte iki grup arasında çıkan tartışmanın sopalı ve silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 1'i polis 8 kişi yaralandı. 
 
Dikmen İlker 1'inci Cadde'de Kızılırmak Dernek Federasyonu'nun eski ile yeni yönetimi arasında husumetten tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu şahıslar, taş, sopa ve silah kullanarak birbirine girdi. Çıkan kavgada 3 kişi tabancayla, 4 kişi ise darp sonucu yaralandı. Kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru da taşla yara aldı.
 
ZAMAN - 05 Ekim 2008, Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.