Koçgiri Kültür Derneği: Newroz piroz be

Koçgiri Kültür Derneği: Newroz piroz be

Newroz Bayramı vesilesiyle açıklama yayınlayan Koçgiri Kültür Derneği, "İçinizdeki Newroz ateşinin canlı kalmasını, yeni dönemde savaşsız, virüssüz sağlıklı bir yaşamınız olmasını diliyor

A+A-

21 Mart günü bütün Orta ve Yakın Doğu halkları ve inanç toplulukları arasında kutlanan Newroz Bayramı’na dair kitlesel törenler Koronavirüs salgını nedeniyle yapılamazken, kurumlar yayınladıkları mesajlarla Newroz Bayramını kutluyor.

Koçgir Kültür Derneği de yayınladığı bayram mesajında “Newroz tüm yakın doğu halklarının özgür ve eşit bir yaşamın yeniden kurulması için mücadele simgesi haline getirdikleri bir gündür” diyerek şunları belirtti:

“Bu mücadelenin temelinde yaşamı yeniden kurmak ve onu üreten cümle varlıkla uyum, zulme karşı direniş, özgürlük, eşitlik, barış arayışı vardır. Newroz geleneği tüm Aryen coğrafyasında olduğu gibi Koçgiri coğrafyasında da 20. yüzyılın başlarına kadar sürdürülmüş, Heftmal ve Çarşema Reş’le taçlandırılarak kimlik ve inancın sürdürülmesini sağlayan bir işlev görmüştür. Koçgiri Kültür Derneği olarak düzenlediğimiz etkinliklerle canlandırmaya ve sürdürmeye çalıştığımız bu geleneksel kutlamayı bu yıl Corona salgını nedeniyle birlikte gerçekleştiremiyoruz. Bu nedenle içinizdeki Newroz ateşinin canlı kalmasını, yeni dönemde savaşsız, virüssüz sağlıklı bir yaşamınız olmasını diliyor ve böylesi günlerde buluşabilmeyi arzuluyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.