Koçgiri Platformu Kuruldu!

Koçgiri Platformu Kuruldu!

Koçgiri Platformu Kuruldu!2009 yılının Haziran ayında kurulan ve o tarihten bu yana önemli çalışmalara imza atan "Koçgirililer...

A+A-

Koçgiri Platformu Kuruldu!Koçgiri Platformu Kuruldu!

2009 yılının Haziran ayında kurulan ve o tarihten bu yana önemli çalışmalara imza atan "Koçgirililer Girişimi" Mart ayından itibaren "Koçgiri Platformu" adıyla yoluna devam edecek. Koçgiri Platformu'nun kuruluşu ile ilgili platform tarafından yapılan açıklamayı aktarıyoruz:

Koçgiri Platformu ile Geliyoruz..!

Koçgirililer Girişimi olarak atmış olduğumuz Koçgiri tarihini, gerçeğini açığa çıkarma ve inanç kimliğini sahiplenme adımına halkımızın ve duyarlı sosyal çevrelerin göstermiş oldukları destek ve ilgi daha ileri bir adımı atmamızı zorunlu kılmıştır.

Bu adımda; girişim olarak başlattığımız çalışmalarımızı platforma dönüştürmek oldu. Mütavazi bir çalışmanın ürünü olan Koçgirililer Girişimi, kısa zaman dilimi içinde halkımızın çığ gibi büyüyen desteğiyle ciddi bir atılım yaparak önemli sosyal-demokratik eylemliliklere öncülük etmiştir. Bu eylemliliklerin bıraktığı iz düşümün bize yansıyışı artık daha kapsayıcı ve geniş bir organizasyonun kaçınılmazlığıydı.

Rolünü oynayan Koçgirililer Girişimi'nin, KOÇGİRİ PLATFORMU'na evrildiğini halkımızla ve demokratik kamuoyu ile paylaşmak onur verici bir gelişmedir. Çünkü halkın emeğinin ve desteğinin bir sonucudur, bu atılım ve yürüyüşümüz.

Koçgiri Platformu; farklı toplumsal kesimlerin ortak payda da yanyana gelip, birlikte hareket edebildikleri toplumsal bir örgütlenmedir. Toplumsal güçlerin kendi özgünlüklerini koruyarak katıldıkları, renklerini yansıttıkları esnek, katılımcı, demokratik bir halk projesidir.

Koçgiri Platformu; girişim olarak faaliyetlerine başladığı günden itibaren Alevi Kızılbaş inanç kimliğini eylemli duyarlılıkla buluşturmuş, bu alan özgülünde örgütlenme ve kamuoyu oluşturma çalışmalarına ağırlık vermiştir. Bundan sonrası içinde Koçgiri'li Alevi Kızılbaşlar, demokratik-halkçı Alevi kurumları ile birlikte yan yana durmaya önem verecek, düzenleyeceği lokal ve genel etkinliklerle inançsal-demokratik taleplerle aidiyet duyduğu bu öznel alanda kurumsallaşacaktır.

Koçgiri Platformu; Koçgiri coğrafyasının tüm birikimlerini yansıtan ve Koçgiri merkezli çalışmaların yanında, farklı il- ilçe ve Avrupa'da yaşayan Koçgirilileri ortak emek ve dayanışma doğrultusunda buluşturan adımlar atacaktır.

Koçgiri Platformu; Alevilerin, emekçilerin bir bütün olarak halkın çıkarlarını esas alır ve bu çerçevede en geniş sosyal ve siyasal ittifakları amaç edinir. Kendine has ilke ve pratik programlarla dayanışma ağını hedefler.Güncel'den genele ülkemizdeki sorunların çözülmesinde halkın katılımını sağlar, tartışılmasına ön ayak olur.

Bu yanıyla platformumuz, Koçgirililerin ve tüm tüm emekçi halkın gözü, kulağı ve belleğidir.

Haziran 09'da girişim olarak başlattığımız çalışmalarımıza Mart 10 tarihiden itibaren Koçgiri Platformu bileşenleri olarak devam edeceğiz. Şubat 10' da toplanan koordinasyonumuz Platform ilanını 12 Mart Gazi Şehitlerini Anma yürüyüşünde açıklama kararı almıştı, yüzlerce Koçgirili'nin omuz omuza yürüdüğü 12 Mart günü alanda kuruluşumuzu dost kurumlara deklare ettik. Bu duyuru yazısıyla da en geniş kitlelere sesleniyoruz.

Koçgirililer; BİZDE VARIZ diyor, PİR SULTAN'ın yolunda geliyoruz şiarını yaşamsallaştırıyor.

KOÇGİRİ PLATFORMU"

KAYNAK: Alevihaber.com - 21 Mart 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.