Koçgiri Platformu: Zorunlu Din Dersine Hayır

Koçgiri Platformu: Zorunlu Din Dersine Hayır

Koçgiri Platformu : Zorunlu Din Dersine Hayır Koçgiri Platformu yayımladığı bildiri ile tüm demokrat- ilerici güçleri 6 Kasım'da...

A+A-

Koçgiri Platformu: Zorunlu Din Dersine Hayır Koçgiri Platformu : Zorunlu Din Dersine Hayır

Koçgiri Platformu yayımladığı bildiri ile tüm demokrat- ilerici güçleri 6 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak oturma eylemine destek olmaya çağırdı. Başta Gazi Mahallesi olmak üzere İstanbul'da Alevilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde el ilanı ve bildiri dağıtımı gerçekleştiren Koçgirliler "ASİMİLASYONA SON - ÇOCUKLARIMIZ İÇİN LAİK BİLİMSEL DEMOKRATİK EĞİTİM İSTİYORUZ!" başlıklı afişleri ile de eyleme çağrı yaptılar. İşte Koçgiri Platformunun bildirisi: 

"12 Eylül Askeri Darbesi'nin eseri olan zorunlu din dersi müfredatta kaldırılmalıdır. İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızın düşünsel gelişimi önünde engel teşkil eden, bilimsel karşılığı olmayan zorunlu ' Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ' dersinin savunulacak bir yanı yoktur.

İlköğretim 4. sınıftan başlatılarak verilen bu dersin amacı gayet açıktır:

'Din Kültürü adı altında, zorla yaptırılan bir inancın öğretilmesi, ülkemizde nüfusu 20- 25 milyonu bulan Alevi- Bektaşileri asimile etmeye yönelik bir uygulamadır.

Ayrıca, zorunlu din dersinde yapılan eğitim ile çocuklarımıza biat etmeleri öğretilmekte, 10 yaşından itibaren biat eden, tartışmayan, sorgulamayan evet efendimci bir nesil yetiştirilmektedir.'

Gerçekten laik bir devletin dini olmaz, bütün inançlara eşit mesafede olur, ülkemizde uygulandığı şekilde ' sunnilik eğitimini' dayatmaz.

Zorunlu din dersi, din ve inanç özgürlüğüne de aykırıdır.

Ülkemizde zorunlu din dersi uygulamasına karşı Alevi derneklerinin yürüttüğü hukuk mücadelesi sonucunda emsal oluşturan yargı kararları vardır.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi ve Danıştay 8. Dairesi zorunlu din dersini hem inanç özgürlüğüne aykırı, hem dersin bu içeriği ile zorunlu tutulmasını hukuka aykırı bulmuştur. Yargı kararına rağmen AKP Hükümeti bırakalım dersi müfredattan kaldırmayı, yeni düzenlemelerle daha yoğun işlemeye başlamıştır.

Biz Aleviler; ' İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır ' diyoruz, zorunlu din dersi zulmüne sessiz kalmayacağımızı ifade ediyoruz.

Çocuklarımız için laik- bilimsel- demokratik eğitim istiyoruz!

KOÇGİRİ PLATFORMU"

KAYNAK : Alevihaber.com - 2 Kasım 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.