Koçgirililer Girişimi 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Koçgirililer Girişimi 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor

Koçgirililer Girişimi 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor ABF (Alevi Bektaşi Federasyonu) tarafından düzenlenecek olan ve başta Alevi İnanç...

A+A-

Koçgirililer Girişimi 8 Kasım Mitingine HazırlanıyorKoçgirililer Girişimi 8 Kasım Mitingine Hazırlanıyor
 
ABF (Alevi Bektaşi Federasyonu) tarafından düzenlenecek olan ve başta Alevi İnanç Kurumları olmak üzere Demokratik kurumların destek vereceği, 8 Kasım 2009 tarihindeki ''eşit yurttaşlık hakkı'' mitinginin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

 
İstanbul Gazi Mahallesinde, Koçgirililer Girişimi tarafından düzenlenen 8 Kasım mitingine çağrı ve bilgilendirme toplantısı, 21 Ekim Çarşamba günü, Zara- Habeş Dernek Lokalinde yapıldı. Koçgiri Köylerinden temsilcilerin bulunduğu toplantı da, 8 Kasım Mitinginin önemi ve girişim özgülünde atılacak pratik adımlar noktasında sunum ve öneriler dile getirildi.
 
Toplantının divan heyeti; Koçgirililer Girişimi dönem sözcüsü Ferhat Aktaş, ABF miting tertip komitesinden Hıdır Çam, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şube Başkanı Ali Asker Aksu, Avukat Muhterem Aktaş, Koçgirililer Girişimi Koordinasyonundan Ali Şahin'in katılımı ile oluşturuldu.

8 Kasım mitingi bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını girişimin dönem sözcüsü Ferhat Aktaş yaptı. Aktaş konuşmasında; ''Alevi-Kızılbaş inanç kimlikleriyle alanda yerlerini alacaklarını ve AKP hükümeti tarafından gündeme getirilen ''açılım'' başlıklı asimilasyon politikalarını teşhir eden bir duruş sergileyeceklerini'' ifade etti. Aktaş ayrıca; ''8 Kasım mitinginin Alevi hareketi açısından bir dönüm noktası olacağını, Alevi-Kızılbaşların yüzbinlerle ölçülen kitlesel çıkışla birliğini ve gücünü göstereceğini '' vurguladı.
 
Açılış konuşmasının sonrasında divan heyetinin bileşenleri sırasıyla söz alarak kısaca şu konuların üzerinde durdular;

ABF miting tertip komitesi adına Hıdır Çam bir konuşma yaptı. Çam; ''Pir Sultan'ın felsefesinin ışığında, eşit yurttaşlık hakkı için Kadıköy meydanında buluşma'' çağrısında bulundu. Miting'in programı ve ön çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.
 
PSA Sultangazi şube başkanı Ali Asker Aksu; yerel anlamda planlanan çalışmalarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Emekten ve demokrasiden yana olan herkesi mitinge beklediklerini ifade etti.
 
Avukat Muhterem Aktaş'ta; "Alevilerin örgütlenmesi ve inanç değerlerini sahiplenme bağlamında güçlü bir irade göstermesi gerektiğini '' belirterek, Aleviler ve verili resmi hukuk konusunda ayrımcılığı gözler önüne seren örnek ve tanımlamalarda bulundu.
 
Girişim üyesi Ali Şahin'de; ''Koçgirili Alevi-Kızılbaşların, 8 Kasım mitingine kitlesel ve bütünlük oluşturan bir katılım göstereceğini, mitinge davet konusunda en geniş kitlelere ulaşma ve alana taşıma kararında oldukları'' açıkladı.
 
Katılımcıların soru-cevap şeklinde görüşlerini belirttikleri konuşmaların ardından Koçgirililer Girişimi adına yapılan; ''8 Kasım gününe kadar açık tutulacak ve Gazi Mahallesindeki çalışmanın merkezileştirileceği Koçgirililer Girişimi miting irtibat bürosunun önümüzdeki hafta faaliyete geçeceği ve duyarlı insanların hazırlık çalışmalarına desteklerini bekledikleri'' açıklamasıyla toplantı sona erdi.

Alevihaber.com - 22 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.