Koç’tan Destici’ye tepki: Aleviler örgütlü bir güçtür

Koç’tan Destici’ye tepki: Aleviler örgütlü bir güçtür

Bağcılar Cemevi başkanı Zeynel Abidin Koç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Almanya hükümeti başta olmak üzere bazı Avrupa üyesi ülkelerin Türkiye'de yeni bir din oluşturma çabal

A+A-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Alevi kurumlarını hedef alarak, “Bu Almanya’nın çabalarına Türkiye içindeki bazı siyasi partiler de alet olmuş vaziyette. Ben herkesin bundan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Bu Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin bir oyunudur. Bu tezgaha düşmemek gerekir” demişti.

Bağcılar Cemevi Başkanı Zeynel Abidin Koç, Destici’ye tepki göstererek, Alevilerin örgütlü bir güç, cemevlerinin de ibadethane olduğunun altını çizdi.

“Alevilik için özellikle Almanya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeni bir din kuruluyor, İslamın içinden yeni bir din çıkmasına izin vermeyiz demiş, daha önce yapılan Dersim , Çorum , Maraş ve Sivas soykırımlarını kast ederek bunun kimseye faydası yok demiş yani size verdiklerimizle yetinin demiş” diyen Koç, “Bakın! Bizim hangi partiye oy vereceğimizi, nerede ikamet edeceğimizi, neye inanacağımızı, ibadethanemizi siz belirlemek istiyorsunuz. Bu ve bunun gibi düşünenler şunu kafanıza koyun bizler artık örgütlü toplumlarız” dedi.

“ALEVİLER VARDIR VE VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

Koç, açıklamasının devamında “Fikir ayrılıklarımız olabilir, siyasi görüş ayrılıklarımız olabilir ve hatta inançsal ayrılıklarımız olabilir ama hepimiz Aleviyiz ve cemevleri ibadethanemizdir. Bunu dünya kabul etti ama siz hala neyin peşindesiniz. Kısacası fazla uzatarak siz ve sizin gibi düşünenlere değer katmak istemiyorum” diyerek, Aleviler vardır ve var olmaya devam edecektir dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.