Köln'de 'Türkü Aşkına' Şöleni

Köln'de 'Türkü Aşkına' Şöleni

Köln'de 'Türkü Aşkına' Şöleni Avrupa’da yaşayan türkü dostları arasında büyük heyecan yaratan...

A+A-

Köln'de 'Türkü Aşkına' ŞöleniKöln'de 'Türkü Aşkına' Şöleni

Avrupa’da yaşayan türkü dostları arasında büyük heyecan yaratan Türkü Aşkına Ses Yarışması elemeleri devam ediyor. Yol TV’nin düzenlediği yarışmanın ilk elemesi Berlin’de yapılmıştı. İkinci eleme ise, hafta sonu Köln’de gerçekleştirildi.

Köln’deki eleme için düzenlenen şölene, 700’ü aşkın kişi katıldı.

Köln’de yapılan elemeye toplam 37 yarışmacı katıldı.

Yarışmacılar seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle kıyasıya yarıştı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada, 3 kişi finale kaldı.

Finale kalan yarışmacılar, jürinin yanı sıra konukların verdikleri oylarla belirlendi. Oylama sonucunda Filiz Sarıkaya birinci oldu. İkinciliği Nuvel Bektaş kazanırken, Neco Ödül ise üçüncülüğü aldı.

Jurinin ve şölene katılan konukların oylarıyla finale kalanlar, 17 Nisan ve 28 Haziran tarihleri arasında Köln’de yapılacak finallerde yarışacak. Türkü Aşkına’nın finalleri YOL TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Türkü Aşkına Ses Yarışması’nın Köln2den sonraki durağı Franfurt. Yarışmanın elemeleri daha sonra sırasıyla Nürnberg, Stuttgart, Hamburg, Den Haag, Viyana, Zürih, Kopenhagen, Paris ve Londra’da yapılacak.

Köln’de yapılan eleme 31 Ocak Cumartesi günü Türkiye saatiyle 23:00‘te yayınlacak. Program ayrıca, Pazar günü yine Türkiye saatiyle saat 11:45 tekrar yayınlanacak.

YOL HABER - Alevi.com - 26 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.