Komünist Şirinler yarım asrı devirdi

Komünist Şirinler yarım asrı devirdi

Şirinler yarım asrı devirdiKötü kalpli büyücü Gargamel'in elinden kurtulmak için çabalayan çizgi dünyanın...

A+A-

Şirinler yarım asrı devirdiŞirinler yarım asrı devirdi

Kötü kalpli büyücü Gargamel'in elinden kurtulmak için çabalayan çizgi dünyanın küçük mavi yaratıkları Şirinler, 50 yaşına girdi.

Belçika'da 1958 yılında çizgi roman olarak doğan Şirinler, yeni bölümleri yapılmasa da hala tüm dünyada popülerliklerini koruyor.
 
Uykucu, Sakar, Bilgin, Obur, Şakacı, Öfkeli… Her biri farklı özelliklere sahip 101 şirin, Şirin Baba önderliğinde ormandaki yaşamlarına 50 yıldır devam ediyor.

İlk olarak Belçikalı karikatürist Peyo tarafından 1958'de çizgi roman olarak hayata başlayan Şirinler, kötü kalpli büyücü Gargamel'in bütün çabalarına rağmen halen hayatta...

1981'de çizgi film olarak televizyon dünyasına taşınan, 8 yılda 256 bölüm çekilen Şirinler'in, 80'lerde doğmuş kuşak arasında sıkı bir hayran kitlesi bulunuyor.
 
Eski bölümleri halen gösterilmeye devam eden Şirinler'in 50'nci yılı şerefine Warner Bros, bütün bölümleri içeren bir DVD seti yayınlamayı planlıyor.
 
Paramount Pictures ise 2008 yazında vizyona sokmak üzere animasyon Şirinler üçlemesi yapıyor.
 
Ormanda komün hayatı yaşayan ve Şirin Baba tarafından yönetilen Şirinler'in komünizmi çağrıştıran bir altyapısı olduğu iddiaları da yıllardır gündemde...

CNN TÜRK - 14 Ocak 2008 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.