Konu Aleviler Olunca Sağ Partiler Tek Ses

Konu Aleviler Olunca Sağ Partiler Tek Ses

"TÜRBANA DESTEK VEREN SOLCULAR İYİ OKUSUN"Konu Aleviler Olunca Sağ Partiler Tek Ses"TÜRKİYE'DE DİN BİLGİSİ DEĞİL, DİN KÜLTÜRÜ...

A+A-

Konu Aleviler Olunca Sağ Partiler Tek Ses"TÜRBANA DESTEK VEREN SOLCULAR İYİ OKUSUN"

Konu Aleviler Olunca Sağ Partiler Tek Ses

"TÜRKİYE'DE DİN BİLGİSİ DEĞİL, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ VARMIŞ"

DP Genel Başkanı Soylu, gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu. DP Genel Merkezi'nde konuşan Süleyman Soylu, Danıştay'ın Zorunlu Din dersleri ile ilgili aldığı kararada değindi.

Ayrıca, Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili hükmüne de temas eden Soylu, Türkiye'de Din Bilgisi değil, geniş bir müfredata sahip Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi isimli bir ders olduğunun altını çizdi. Sorunla ilgili önerilerde bulunan Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

Dersle ilgili kültürel çeşitliliğin hakim olduğu bir anlayış temin edilebilir. Aleviliğe yönelik değerlendirmeler olabilir, ufak tefek değişiklikler yapılabilir.

İnsanlar çocuklarını dini bilgilerle donatmak istiyor ancak 28 Şubat sürecinden gelen bir garabet var karşımızda. Çocuklarının dini bilgi almasını isteyen vatandaşlar mahkeme kapılarında beklememeli, devlet vatandaşlarıyla inatlaşmamalı. Bununla birlikte Avrupa Birliği'ni hükümet, var mısın yok musun? yarışmasına çevirdi. Avrupa Birliği'nin rotasından çıkan Türkiye dış politikada ipin ucunu kaçırdı."

Cihan - ZAMAN - 7 Mart 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.