Kopenhag'da Alevi derneği kurma çalışmaları

Kopenhag'da Alevi derneği kurma çalışmaları

Kopenhag'da neden Alevi derneği yok? Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu Kopenhag’da kapsayıcı, kucaklayıcı bir Alevi derneği kurulması...

A+A-

Kopenhag'da Alevi derneği kurma çalışamları

Kopenhag'da neden Alevi derneği yok?
 
Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu Kopenhag’da kapsayıcı, kucaklayıcı bir Alevi derneği kurulması için kolları sıvadı.

Son iki ayda Kopenhag’da yapılan toplantılarda çeşitli kesimlerden görüş alındı ve en kısa zamanda bir Kopenhag’da bir Alevi derneğinin kurulması için çalışma yapılmaya karar verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Kopenhag’ın Vesterbro semtinde yapılan toplantıda konu yine ele alındı. Toplantıda Feramuz Acar Danimarka genelinde bulunan Alevi derneklerinin çalışmalarından örnekler verdi. Acar Randers, Slagelse ve Ringsted gibi şehirlerde alevi dernekleri bulunduğunu bu derneklerin bir çok etkinlikler yaptıklarını belirterek Kopenhag’da bulunan tüm Alevilerin de bir çatı altında toplanmasının önemine değindi.

Danimarka’da halen Çorum, Sivas, Isparta, Ordu ve Erzincanlı Alevilerin bulunduğunu Kopenhag’da da bu şehirlerden gelen Çok sayıda alevi bulunduğuna dikkat çeken Feramuz Acar, geçen yıl Aleviliğin bir inanç grubu olarak Danimarka Kilise Bakanlığı tarafından kabul edildiğini, bunun da Danimarka’da varolan ve kurulacak Alevi derneklerine bir çok maddi olanaklar sağlayabileceğini söyledi.

Katılımın beklenen düzeyde olmadığının gözlendiği Kopenhag’daki toplantının ardından en kısa zamanda daha geniş katılımlı bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı.

(Haber.dk) - 10.09.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.