Körfez'in ilk cemevi inşaatında temel atıldı

Körfez'in ilk cemevi inşaatında temel atıldı

Körfez'in ilk cemevi inşaatında temel atıldıKörfez ilçede yaptırılacak ilk cemevinin töreni, dün düzenlenen törenle...

A+A-

Körfez'in ilk cemevi inşaatında temel atıldıKörfez'in ilk cemevi inşaatında temel atıldı

Körfez ilçede yaptırılacak ilk cemevinin töreni, dün düzenlenen törenle atıldı.

Körfez Anadolu Kültür Vakfı’nın Yavuz Selim Mahallesi İlimtepe Yolu Seyda Caddesi üzerinde bulunan 1200 metrekarelik alanda inşa edilecek cemevinin temel atma töreni, vakıf üyelerini, Körfez’in ileri gelenlerini bir araya getirdi.

Dört katlı olarak yapımı planlanan cemevinin temel atma törenine Körfez Kaymakamı Erol Türkmen, Körfez Belediye Başkan Vekili Mehmet Şendoğan, Başkan Yardımcısı Şener Söğüt, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Körfez Müftüsü Musa İmamoğlu, Yarpaş Müdürü İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, SHP İl Başkanı Keramettin Gençtürk, CHP İlçe Başkanı Turgay Aksu, Hacı Bektaş Genel Başkanı Ercan Geçmez, Kocaeli Alevi Kültür Dernek Başkanı Doğan Demir, Derince İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Hüseyin Güngör, Yalova Hacı Bektaş Derneği Başkanı Ali Kızılırmak ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Vakıf Başkanı Mahmut Özcan, yıllardır bekledikleri bir günün güzelliğini yaşadıklarını belirtti, katkıları nedeniyle Büyükşehir ve Körfez Belediyesi Başkan ve yetkililerine teşekkür etti. Körfez Anadolu Kültür Vakfı tarafından yaptırılacak cemevinde gasilhane, morg, cenaze hizmetlerinin verileceği yer, dershane, kütüphane ve misafirhane de bulunacak. Cemevi inşaatının en kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılması planlanıyor.

KAYNAK : ozgurkocaeli.com.tr - 17 Mayıs 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.