KÖSE : AKP'nin Açılımı Alevileri Başkalaştırma Projesidir

KÖSE : AKP'nin Açılımı Alevileri Başkalaştırma Projesidir

Aleviler İtibarlarını Bir Makam ve Maaşa Satacak Kadar İtibarsız mı?Su Tv de Ergül Şanlı'nın hazırlayıp sunduğu ''Serçeşmenin...

A+A-

Aleviler İtibarlarını Bir Makam ve Maaşa Satacak Kadar İtibarsız mı?Aleviler İtibarlarını Bir Makam ve Maaşa Satacak Kadar İtibarsız mı?

Su Tv de Ergül Şanlı'nın hazırlayıp sunduğu ''Serçeşmenin Yolu'' programına katılan ABF Eğitim-Bilim Sekreteri Hatice Köse Altınışık miting sonrası gelişmeleri değerlendirdi. Programa Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkez Yöneticisi Fethi Bölükgiray ile katılan Altınışık şunları söyledi ;

AKP ALEVİ AÇILIMI

Kasım 2007'de AKP '' A. A. P." yani A(alevileri) A (aldatma) P (paketi) ni yine bir alevi olan ve AKP milletvekili olan Reha Çamuroğlu'na açtırmaya çalıştı. Aleviler aldanmadı ve paket kapatıldı. Kasım 2008'e geldik.

Bu arada AHİM ve Danıştayda Zorunlu Din Dersleri ile ilgili açılmış davalar kazanıldı. Biz Aleviler Zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevlerimizin yasal statüye kavuşturulması, Diyanetin kapatılması ve 35 canımızın yakılarak katledidiği Madımak Oteli'nin müze olması taleplerimizde ısrarcı olduk. Ve imza kampanyaları, yeni davalar ve oturma eylemlerimize karşı 3 maymunu oynayan hükümete sesimizi duyurmak için 9 Kasım'da 135 bin kişi ile Ankara'da büyük bir cem yaptık ve dedik ki;

Biz Aleviler sanayiciyiz, işçiyiz, öğrenciyiz, üretiyoruz, vergimizi veriyoruz, vatanı görevimizi yapıyoruz ve EŞİT YURTTAŞLIK HAKKIMIZI İSTİYORUZ.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve AKP iktidarının devlet bakanı Sait Yazıcıoğlu lutufta bulunurcasına her zaman ki gibi farklılıklarımızı "uç talepler" olarak nitelendirerek görmezden gelmişlerdir : "Alevi yurttaşlarımızla ortak noktalarımız üzerinden görüşülebiliriz."

AKP yeni bir "A.A.P." açmaya hazırlanıyor. İnanç kültürlerini destekleme projesi adı altında.

Bu proje Alevilerin taleplerine karşın hazırlanıyor gibi gözükse de yine başkalaştırma projesidir.

Cemevleri yasal statüye kavuşturulmaması için bu proje ile kültür bakanlığı bütçesinden pay verilmesi planlanıyor. Böylelikle bu talebimizi ortadan kaldıracaklarını düşünüyorlar.

Alevilik, Sunni mezhebinin alt kolları olan (Aczimendiler, Nakşibendiler vs.) tarikatlar ile aynı kefeye konacaktır. Ve İnanç kültürlerini desteklenme projesine onlarda talepte bulunur ise onlarda pay alacaklardır.

Alevileri aczimendiler ve diğer tarikatlar ile aynı yere koymak hakarettir.

Şu bilinmeli ki; Biz Aleviyiz, Şu mezhebin ya da bu mezhebin ne alt kolu ne üst kolu ne yan kolu değiliz ve olmak da istemiyoruz.

Diyanetin Kapatılması;

Devletin 5 bakanlığının bütçesine denk pay alan diyanet 100 bin camisi, 117 bin din görevlisi memuru ile 600 imam hatip ve binlerce kuran kursu ile ulema sınıfı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasındaki laiklik ilkesinin ve demokrasinin işletilmesinin önündeki devasa bir engeldir.

Diyanet devletin kurumu, din adamları devletin memuru olmaktan çıkarılmalıdırlar

Diyanet özerlekleştirilmelidir..

İnanan herkes kendi inancını finanse etmelidir.

Müslümanların inanç merkezleri camidir, dini önderleri imamlarıdır.

Alevilerin inanç merkezleri geçmişte dergahlar günümüzde cemevleridir. Yol önderleri murşitleri, Pirleri, rehberleri ve dedeleridir.

1. Biz Aleviler bin yıllardır kendi inancımızı kendimiz finanse ede geldik bugüne.

2. Dedelerimiz taliplerinden aldıkları hakullahları ile geçimlerini sağladılar. Bugün yine taliplerinin rızasıyla cemevlerinden desteklenmektedirler.

3. Vergilerimizi diyanete vermek istemiyoruz.. Vergilerimizin bize eğitim ve sağlık olarak geri dönmesini istiyoruz.

4. Said Yazıcıoğlu, Camilerin vatandaşlar tarafından yapıldığını söyledi.

Balkanlarda, Türki cumhuriyetlerinde görev yaptıklarını söylediler. Sormak lazım 5 bakanlık bütçesine denk gelen bütçe payı ile ne yapıyorsunuz diye?.

- Arap kültürünü yayma çalışmaları, yani misyonerlik çalışmaları yapıldığını, tarikatlara ve ulema sınıfına harcandığını hepimiz biliyoruz.

5. Biz aleviler bu güne kadar rızamız olmadan diyanete aktarılarak tarikatlara, ulemalara maaş olarak verilen ve misyonerlik çalışmalarında kullanılan vergilerimizi helal etmiyoruz.

Osmanlı padişah fermanlarından da göreceğimiz gibi; 1500 yıllardan beri katli vacip görülen, tahkikatlara, katliamlara maruz kalan biz Kızılbaşlar;

Bu diyanetten ne masa ne de dedelerimize para talep ediyoruz. Vergilerimizle bizi asimile etmeyin yeter.

İZZETTİN DOĞAN…

Her ağacın kurdu kendi özünden olurmuş;

Alevilerin % 80'nini temsil ettiğini söyleyen İzzettin Doğan;

Fettulah Gülen'in özgürlüğü için sarfettiği kadar söz sarfetmemiştir Madımak için, üstelik Sivas'ta katledilen canlarımızın katillerine değil, orada katledilen 12-15-17- yaşlarındaki oğullarımızı kızlarımızı canlarımızı suçlamaktadır. Ve 15 yıldır içimizde yanan içimizi kavuran Sivas yangına odun atmaktayken.

15 yıldır 2 Temmuz da Madımak'a gittiğimizde gerici güçlerin safına geçip biz Alevileri suçlayan hedef gösteren, kendisine bağlı kurumlar 2 Temmuz'da piknik organizasyonları yapan biri hangi yüzle o kitlenin önderi olduğunu söyleyebilir ki.

9 Kasım Büyük Alevi Mitingi öncesi Zaman ve ona benzer gazetelere biz Alevileri provakatör olarak lanse edip hedef gösteren, kitleyi mitinge katılmaması yönünde baskı yapan biri nasıl o kitlenin önderi olduğunu söyleyebilir ve ona kim inanır.

Alevilere Diyanetten bir masa ve dedelerine maaş verilerek itibarları geri verilmelidir diyen, İzzettin hoca efendi Alevilerin önderi olduğunu nasıl söyleyebilir.

ALEVİLER İTİBARLARINI BİR MAKAM VE MAAŞA SATACAK KADAR İTİBARSIZ MI?

ALEVİ DEDELERİ YOL ÖNDERLERİ İTİBARSIZ MIDIR ?

DİYANETTEN ALACAKLARI 3-5 KURUŞLA İTİBAR SAHİBİ Mİ OLACAKLAR?

İzzettin Doğan ve AKP zihniyeti bilmelidir ki;

BU GÜNE DEĞİN HAK ETMEDİĞİNE TENEZZÜL ETMEYEN, DİLENMEYEN, ALEVİLİKTE ALEVİ DEDELERİ DE İTİBARLIDIR, HAK YOLUNA BAĞLIDIR.

ONLAR BİZE ÖĞRETTİLER, PİRİMİZİN İTLERİNİN BİLE HARAM YEMEDİĞİNİ.

YOLUMUZ UZUN YOLUMUZ ZORLU YOLUMUZ IŞIKLIDIR.

ŞUNU HERKES BİLMELİDİR Kİ; ANADOLUNUN AYDINLIK YÜZLERİ, AYDINLIK YÜREKLİ ALEVİLERİ NE KİMSENİN KULU NE DE SÜRÜSÜDÜR.

ANCAK CEMEVLERİ YASAL STATÜYE KAVUŞTURULURSA ALEVİLERİ İTİBARLARI İADE EDİLMİŞ OLUR,

ZORUNLU DİN DERSLERİ KALDIRILSA İTİBARLARI İADE EDİLMİŞ OLUR,

DİYANET ÖZERKLEŞTİRİLDİĞİNDE BİZİM VERGİLERİMİZLE ULEMALAR BESLENMEDİĞİNDE İTİBARIMIZ İADE EDİLMİŞ OLACAKTIR.

HACI BEKTAŞ VELİ DERGAHINA BİLETLE GİMEDİĞİMİZ GÜN İTİBARIMIZ İADE EDİLMİŞ OLACAKTIR.

VE MADIMAK MÜZE OLDUĞUNDA İNSANLIĞA İTİBARI İADE EDİLMİŞ OLACAKTIR.

YOLUMUZDA, TALEPLERİMİZDE AÇIK VE NETTİR.

DEMOKRATİK MÜCADELEMİZİ VERDİK , VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

VE ARTIK ÖLÜLERİMİZİN PEŞİNE DEĞİL DİRİLERİMİZİN PEŞİNDEN YÜRÜYORUZ.

Hubyar.org / Hubyar Haber Merkezi - 21 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.