Köşk Camii inşaatına belediyeden durdurma

Köşk Camii inşaatına belediyeden durdurma

Köşk Camii inşaatına belediyeden durdurma AKŞAM’ın manşetten duyurduğu “Köşk Camii” inşaatı durduruldu. İnşaat Ankara 5....

A+A-

Köşk Camii inşaatına belediyeden durdurmaKöşk Camii inşaatına belediyeden durdurma

AKŞAM’ın manşetten duyurduğu “Köşk Camii” inşaatı durduruldu. İnşaat Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin kararı gerekçe gösterilerek Çankaya Belediyesi ekiplerince mühürlenmişti. Belediye yetkililerince bırakılan mühürleme tutanağında, 5393 ve 5612 sayılı kanunların ilgili maddelerin gereği mal sahipleri tarafından yerine getirilinceye kadar mühürlendiği belirtilerek, imar mevzuatının gerektirdiği belgelerle birlikte bir ay içinde Çankaya Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurulması gerektiği bildirilmişti.

İnşaatın durdurulması nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen 10 işçi, “Ordu’nun Avdullu Köyü’nden geldik. Günlük yevmiye ile çalışıyoruz. İnşaat durdurulduğu için yevmiye alamıyoruz, mağduriyetimiz devam ederse köyümüze döneceğiz” diye tepki gösterdiler.

BETONU YENİ ATTIK

Köşk Camii müteahhidi Osman Doğanay da, inşaata Büyükşehir Belediyesi’nden imar ruhsatının ve gerekli belgelerin alınarak başlandığını belirterek, “Çankaya Belediyesi yetkilileri, bize gelerek mühür tutanağını bıraktılar ve inşaatı mühürlediklerini söylediler. Biz de bunun üzerine inşaatı durdurduk. İnşaatın durdurulma gerekçesini ise bilmiyoruz” diye konuştu. Doğanay, inşaatlarda birinci kat betonun döküldükten sonra 21 gün beklenmesi gerektiğini ifade ederek, bu noktada olduklarını ve işçilerin bu nedenle mağdur edilmeyeceklerini ifade etti.

Yıkım kararı sümen altı!

İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Beykoz Çavuşbaşı’nda satın aldığı iki villa hakkında yıkım kararı olduğu ortaya çıktı. Çavuşbaşı’ndaki tarikat villaları, Cumhuriyet Çıkmazı gibi tabelalar ve kaçak yapılaşma iddialarıyla ilgili Beykoz Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ise, Ustaosmanoğlu’nun villalarını ve gelişmeleri takip ettiği ortaya çıktı.

3 YILDIR YIKILACAK

Edinilen bilgiye göre, villaların yapımına 1 Aralık 2005’te kaçak olarak başlandı. Jandarma da inşaatın durdurulması için tam 8 kez tutanak tutarak Beykoz Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bina sahipleri hakkında hapis kararı verildi ancak ceza paraya çevrildi. Büyükşehir Belediyesi, encümen kararıyla villalar için yıkım kararı alsa da aradan geçen 3 yıla rağmen yıkım gerçekleştirilmedi.

Tüm girişimlere rağmen yapımı tamamlanan villalar, geçen yıl Ustaosmanoğlu’nun avukatları tarafından 700 bin YTL’ye satın alındı.

Özner BERBER
AKŞAM - 09 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.