Köylüler Abdal Musa Vakfını Mahkemeye Verdi

Köylüler Abdal Musa Vakfını Mahkemeye Verdi

AKP'NİN YEMEĞİNİ FİNANSE EDEN VAKFI KÖYLÜLER MAHKEMEYE VERDİ Antalya'nın Tekke köylüleri, AKP'nin Alevilere yönelik...

A+A-

Köylüler Abdal Musa Vakfını Mahkemeye VerdiAKP'NİN YEMEĞİNİ FİNANSE EDEN VAKFI KÖYLÜLER MAHKEMEYE VERDİ

Antalya'nın Tekke köylüleri, AKP'nin Alevilere yönelik iftar yemeğinin masraflarını karşılayan Abdal Musa Vakfı'nı mahkemeye verdi. Gerekçe, kendi adlarına sahte imza kullanılarak, Abdal Musa Derneği'nin malvarlığıyla birlikte Vakfa devredilmesi. Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun da Vakfın kuruluş aşamasında katkısı olduğunu söyledi.

AKP'nin 11 Ocak'ta düzenleyeceği iftar yemeğinin 50 bin YTL'yi bulan masraflarını karşılayan Abdal Musa Vakfı, kendi köylüleri tarafından mahkemeye verildi.

Köylüler, 24 yıldır Antalya'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Tekke köyünde faaliyet gösteren Abdal Musa Derneği'ne üye. Ancak dönemin genel başkanı Ali Tören, Vakıf kurma gerekçesiyle derneği malvarlığıyla birlikte vakfa devretti.

Ancak devir için genel kurulun toplanması ve çoğunluğun kararı gerekiyordu. Ancak derneğe üye olan köylüler, toplantıya çağrılmadığı ve katılmadığı bir genel kurulda hazirun tutanağında imzaları olduğunu farkedince mahkeme yolana başvurdular.

Antalya Elmalı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdikleri dava dilekçesinde 28 Temmuz 2005 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının, dernek üyeleri toplantıya çağrılmadan, gerekli ilanlar yapılmadan ve dernek üyeleri katılmış gibi yerlerine sahte imza atıldığı vurgulandı ve genel kurul toplantısının iptal edilmesi istendi.

Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, vakfın kuruluş aşamasında Reha Çamuroğlu'nun da katkı sağladığını söyledi.

09 Ocak 2008 - Ulusal Kanal
Alevi Haber - www.alevihaber.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.