Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!

Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!

Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!"KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ !" DİYENLER HER PAZAR SAAT 14:00'TE DİKMEN'DE BULUŞUYOR...7...

A+A-

Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!

"KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ !" DİYENLER HER PAZAR SAAT 14:00'TE DİKMEN'DE BULUŞUYOR...

7 yıllık iktidarı boyunca emekçi halktan aldıklarını sermayeye, uluslararası tekellere peşkeş çeken AKP iktidarı, bu kez de krizin faturasını bizlere çıkarıyor. İşbirlikçi politikalarının sonucu olarak krize davetiye çıkaran iktidar, zam üzerine zam yapıyor. Bu da yetmiyor, krizi bahane eden patronların, çalışanları işten çıkarmalarını “kaçınılmaz” ilan ederek emekçilerle dalga geçiyor, kölelik sözleşmelerini dayatıyor!

Ocak ayından bu yana elektriğe % 56, doğalgaza % 82, kömüre % 100’ün üzerinde yaptıkları zamlar yetmiyormuş gibi alay edercesine Ankara’da İ. Melih Gökçek halk düşmanlığına devam ediyor ve 1 Aralık itibariyle doğalgaza yine zam yapıyor! 

Utanmadan zamların gerekçesini "maliyetlerin artması”, işten çıkarmaların ve kölelik sözleşmelerinin gerekçesini “maliyetleri düşürme” olarak açıklıyorlar. Göz göre göre yalan söylüyorlar!

Kriz, işsizlik ve zamlar kaderimiz değildir! Her üçü de lanet olası sermaye iktidarının sonucudur. Doğalgaza, elektriğe yapılan zamlar, işsizlik tehdidiyle imzalatılan kölelik sözleşmeleri, şirketler ve patronlar kârlarına kâr katarken kapının önüne konulan insanlarımız… Hepsinin sorumlusu bellidir! Bu sorumluluğun en büyük payı bugün AKP iktidarının temsil ettiği gerici, faşizan, insanlık düşmanı politikalarına aittir!

Bunlara dur deme zamanı çoktan gelmiştir. 29 Kasım’da onbinlerce emekçi “Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!”, “Zamlar Geri Alınsın!”, “İşten Çıkarmalar Yasaklansın!”,  “AKP Gitsin!” diye haykırarak Sıhhiye Meydanı’na aktı. Bizler de bu sesi mahallemize taşımalıyız! Halk düşmanlarına gücümüzü göstermeliyiz! 

Bu ülkenin üretenleri olarak memleketimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz!

Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz!  Zamlar Geri Alınsın!

Sesinizi sesimize, gücünüzü gücümüze katmak için:   

Buluşma Noktası :                 

Sokullu Cad. Son Durak… Makromarket Önü…  

04.01.2009  PAZAR Saat: 14.00

Zamlar geri alınana kadar, krizin faturasını ödemeyeceğimizi söylemek için her hafta pazar Saat:14.00 da Dikmen’de buluşmaya devam edeceğiz.

  • ÖDP Çankaya İlçe Örgütü
  • TKP Çankaya İlçe Örgütü
  • Dikmen Halkevi  
  • Alevi Kültür Dernekleri Ankara Merkez Şubesi
  • Pir Sultan Abdal Derneği  Ankara Şubesi

KAYNAK : Alevihaber.com - 2 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.