Kubilay'ın şehit edilmesi Cumhuriyet'e suikasttır

Kubilay'ın şehit edilmesi Cumhuriyet'e suikasttır

Kubilay'ın şehit edilmesi Cumhuriyet'e suikasttır  77 yıl önce Menemen ilçesinde katledilen Kubilay ile bekçiler Şevki ve...

A+A-

Kubilay'ın şehit edilmesi Cumhuriyet'e suikasttırKubilay'ın şehit edilmesi Cumhuriyet'e suikasttır
 
77 yıl önce Menemen ilçesinde katledilen Kubilay ile bekçiler Şevki ve Hasan, Kubilay Anıtı'nın önünde bir törenle anıldı.

İZMİR - Devrim şehidi Asteğmen Kubilay, katledilişinin 77'nci yıldönümünde Menemen'deki anıtı başında anıldı. Kubilay için İstasyon Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, buradan Kubilay Anıtı'nın bulunduğu tepeye yürüdü. Kubilay'ın Anıtı'nda düzenlenen törene, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in yanısıra subaylar ve vatandaşlar katıldı. Törene İzmir Valisi Cihat Kıraç katılmadı. Kıraç'ın bir toplantıya katılmak ve bayramı geçirmek için Ankara'ya gittiği açıklandı.

Törende Türk ordusu adına konuşan Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, "Şeriat özlemi duyanlar, bu olayı birkaç meczubun işi olarak göstermeye çalışıyor. Cumhuriyet'e yönelmiş bir suikasttır. Kubilay olayı hiç de abartılmamıştır" dedi. Anma töreninde, askeri öğrenciler sırasıyla önce, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni sonra da 'Türk Gencinin Atatürk'e Cevabı'nı okudular.

Belediye başkanı ve Menemen Kaymakamı'nın konuşmalarının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kubilay'ın şehit edilmesiyle ilgili yayımladığı mesaj okundu.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesaj göndermedi. Kubilay anısına düzenlenen 'Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu'nda dereceye girenlere ödoül verildi. Anma töreninin ardından Menemen Belediyesi'nin eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in adını verdiği bulvarın açılışı da yapıldı.

AA - RADİKAL - 23 Aralık 2007 - FOTOĞRAFLAR: TURAN GÜNTEKİN / DHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.