Küçük kızlardan Kürtçe ilahi

Küçük kızlardan Kürtçe ilahi

Küçük kızlardan Kürtçe ilahi  Diyarbakır’daki kutlamalarda Hizbullah liderinin fotoğrafları taşındı. Zikir yaparken...

A+A-

Küçük kızlardan Kürtçe ilahi Küçük kızlardan Kürtçe ilahi
 
Diyarbakır’daki kutlamalarda Hizbullah liderinin fotoğrafları taşındı. Zikir yaparken kendisinden geçenler suyla sakinleştirildi

Diyarbakır’da, “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle İstasyon Meydanı’nda, yaklaşık 35 bin kişinin katılımıyla mevlit okutuldu.

Programda konuşma ve ilahiler, Türkçe ve Kürtçe yapıldı. Küçük kızlardan oluşan koro, Kürtçe ilahiler okudu. Okunan ilahilerden etkilenen bazı kişiler zikir yaptı.

Aralarında Mustazaflar Derneği’nin (Mustazaf-Der) de bulunduğu ve kendilerine “Peygamber Sevdalıları Platformu” adını veren grubun siyasi parti mitinglerinin yapıldığı İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge, özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Türkçe-Kürtçe pankartlar

Küçük kızlardan Kürtçe ilahiKadın ile erkeklerin ayrı yerlerde durduğu program için polis geniş önlem aldı. Meydana girenlerin üzerleri, eldiven takan polisler tarafından tek tek arandı. Katılanlar, Filistin bayraklarının yanı sıra Hizbullah lideri Nasrallah’ın fotoğrafını taşıdı. Üzerinde Türkçe ve Kürtçe yazılar bulunan afişlerin asıldığı meydanda, konuşma ve ilahiler yine Türkçe ve Kürtçe yapıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan programda, küçük kızlardan oluşan koro Kürtçe ilahiler okudu.

İlahi okunurken bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı, bazı kişiler zikir yaptı. Zikir yapıp kendinden geçen yaşlıları, diğer görevliler yüzlerine su dökerek sakinleştirmeye çalıştı. Sürekli tekbir getirilen mevlit programında, birçok yazar ve “İslami âlim” olarak tanıtılan kişiler konuşma yaptı.

FERİT ASLAN, SERDAR SUNAR Diyarbakır DHA - MİLLİYET - 10 Mart 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.