Kuma serbest, flört yasak!

Kuma serbest, flört yasak!

Kuma serbest, flört yasak! Türbanla birlikte yükselen İslam tartışmaları, İslami evlilik sitelerinde artışa yol açtı.Son zamanlarda...

A+A-

Kuma serbest, flört yasak!Kuma serbest, flört yasak!

Türbanla birlikte yükselen İslam tartışmaları, İslami evlilik sitelerinde artışa yol açtı.

Son zamanlarda türbanla birlikte yükselen İslam tartışmaları, nedendir bilinmez İslami evlilik sitelerinde de artışa neden oldu.

Birbirinden farklı üyelik sistemleriyle oluşan bu sitelerin en göze çarpan yanı ise evli erkeklere ikinci eşi yani kumayı hak görüyor ve buna aracılık ediyor olması. Siteye üye olan erkekler sanal alemde kendilerine rahatça kuma arıyor. Kuma fikrine sıcak bakan bu siteler üyelik koşulları kısmında ise kadınları uyarıyor: “Flört etmek yasaktır!

İslami evlilik sitelerine üye olduğunuz anda hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan posta kutunuza “dinine bağlı” erkeklerin izdivaç teklifleriyle karşılaşmanız mümkün.

Herkesin dileği aynı! Beş vakit namaz kılan münasip bir aday... Benim üye olduğum site www.zevac.merihnet.com. Ama bu sitelerden daha çok var. Birbirinden farklı kitleleri barındıran sitelerin bir kısmı çok profesyonel çalışıyor...

Örneğin üyeye münasip bir eş bulana kadar istedikleri ücret 70 YTL. Bu parayı ödediğinizde sizi düğünde göbek attırana kadar rahat bırakmayacaklarını garanti ediyorlar. Tabii ondan önce imamın önüne oturmak şart. Ücretsiz olan sitelerde oradaki sahneler ise çok daha eğlenceli.

KUR'AN-I KERİM'İ BAŞTAN SONA OKUDUN MU?

Sitelere üye olmak için bir nevi dini sınavdan geçmek gerekiyor. Sorular kişisel bilgilerle başlıyor (bazı sitelerde göğüs ölçülerine kadar gidebiliyor). Dini bilgilerinizden sonra aradığınız kişinin özellikleriyle son buluyor.

Formu doldurup bitirdiğinizdeyse onaylamak için tıklayacağınız ikonun üzerinde yazan yazı birçoğumuzu şaşırtacak cinsten. “Doğru olduğuna yemin ederek tıkla”...

Bazı siteler de bu güvenirlilik sorununu şu cümlelerle garanti altına alıyor:

“Yüce Allah’ın ismiyle ve kutsal saydığım değerler üzerine yemin ederim ki, yukarıda vermiş olduğum bilgilerin tamamını ciddiyet ve özenle, doğru, eksiksiz ve tam olarak doldurdum.”

Sadece namaz kılıp kılmadığınızla değil, farz olarak kılıp kılmadığınızla da ilgileniliyor. Çünkü doldurduğunuz form, dininize ne kadar bağlı bir insan olduğunuzu kademe kademe işaret ediyor. Eğer Kuran-ı Kerim baştan aşağıya okunmuşsa bu çok daha önemli bir vasıf haline geliyor. Böylelikle sizi bulan erkek kendini şanslı hissediyor.

İslami evlilik sitesine üye olduğumdan bu yana birçok kişiden mesaj aldım ancak aldığım mesajların en ilginci şöyleydi:

“Dinine bağlı evlenecek bir kadın arıyorum ama artık bu inancımı yitirmiş durumdayım. Etrafta inançlı kadın kalmamış. Ben evli ve iki çocuklu bir erkeğim.

Kendime ikinci bir eş arıyorum ama bunu kabul eden genç bir kadın bulamıyorum, kabul edenlerin yaşı büyük. Artık genç kızlarımız dinden kopmuş gidiyor. Siz böyle bir nikah düşünür müsünüz?”

Bu mesajı okuduktan sonra bir süre ekrana bakakaldım. Nasıl bir cevap vermek gerekiyordu?

“İşte aradığım mesut bir evlilik, yıllarca hayalini kurduğum insan sizsiniz!” ya da “Haklısınız azizim, nerede o eski inançlı kadınlar. Hepsi atlarına bindiler arkalarına bakmadan gittiler” mi demeliyim...

Kuma arayan bir erkekle karşılaşınca bir araştırma gereği duydum. Bu sitelere üye olanların önemli bir kısmı gerçekten kendilerine kuma arıyor ve site yönetimleri bu konunun normal olduğu hakkında kadın üyelere otomatik mesajlar gönderiyor.

Formu doldurduktan sonra bir de fotoğraf koymak gerekli, her ne kadar yazdıklarınızdan dinine bağlı olduğunuzu ispatlasanızda bir de fotoğrafla arzı endam lazım.

Bunun yanı sıra koca arayan kadınlar aradıkları erkek profiline örnek de gösteriyor:

Evleneceğim erkek Recep Tayyip Erdoğan’a, Abdullah Gül’e benzemeli...” istekleri de azımsanmayacak derecede fazla.

Gelen mesajlara bakılırsa Sayın Cumhurbaşkanımız evlilik için daha uygun bir tip olarak görülüyor. Kadınlar için sadece din ve fiziksel özellik yeterli değil, para da önemli. Ama bazı erkeklerin buna itirazı var. Sitede, koca bulduktan sonra msn gibi internet iletişim araçlarından uzak durmak gerektiği, aksi halde kurulan evliliklerin çok çabuk bozulacağı konusunda da uyarılar bulunuyor. Eee her şey işini görene kadar, koca bulduktan sonra msn’in ne manası var!

EVLENECEĞİN ERKEĞİ ARA AMA FİNGİRDEŞME!

Dinine bağlı bir kadının sanal ortamlarda kim olduğunu bilemediği erkeklerle konuşması doğru değildir tartışmalarını göz önünde bulundurunca, İslami evlilik siteleri bu tepkileri almamak için üyelik kurallarına birtakım maddeler koymayı uygun bulmuş. İşte bu kurallardan bazıları şöyle;

Sitemizde tanıştığınız ve konuşmaya başladığınız bir kişi olduğunda, ikinci bir kişiyle görüşmeyin. Bu çok eşliliğe girer ve dinimizce günahtır.” Bir diğeriyse “Evlenmeye karar verdiğiniz kişiyle buluşmaya gideceğiniz zaman yanınızda mutlaka kardeşiniz ya da ablanız olması gerekir, aksi halde dinimiz yabancı sayılan kadın ve erkeğin yakınlaşmasını hoş görmez.

Bu kurallara uyduğunuz takdirde sanal alemde koca bulmak dinen mübah sayılabilir. Önce günahlar listesi yapıp sonra o günahları atlatma peşinde oldukları hissiyatına kapıldım ama bu yorumu dinine ne kadar bağlı olduğunu ispatlamaya çalışıp eş arayan kullanıcıların düşünmesi için yorumsuz bırakmakta yarar var.

İKİNCİ KADINA İMZA DIŞINDA HER ŞEY VAR

(Rumuz: Yalanyok)

Herkes yeri geldi mi dinden, sünnetten bahseder! Mesela ben ikinci bir eş ile evlenmek istiyorum. Ne yazık ki bu imana sahip bir bayan yok. Oysa ben durumu ne olursa olsun kabulüm. İmzadan başka her şeyi paylaşırım. İşte burada tevekkül çok önemli. Ya söyler misiniz imza ne verir ki? Her şeyi Allah verir. İnşallah darda olan birine rastlarım da benim de faydam olur. Tek sorunum ben çocuk istemiyorum. Onun olsun önemli değil...

(Rumuz: Elmas24)

Slm ben 24 yaşındayım. 1.65 boyunda, 54 kiloda bakımlı bir bayanım. Dinimi yaşamaya çalışıyorum. Güvenlik şirketimdeyim. Konyalıyım. Evliliği gerçekten düşünenlerle tanışmak isterim. Tercihim askeriyeden olabilir, emniyet teşkilatından da olabilir veya kamu da çalışanlar...

Zeynep Bakır
VATAN - 24 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.