Kuran kursu açılışına AKP'lilerden çıkarma

Kuran kursu açılışına AKP'lilerden çıkarma

Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun eşi, Güssüm Eruslu adına yaptırdığı Kuran kursu binası, AKP milletvekilleri ve AKP'li belediye...

A+A-

Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun eşi, Güssüm Eruslu adına yaptırdığı Kuran kursu binası, AKP milletvekilleri ve AKP'li belediye başkanlarının katıldığı törenle hizmete girdi

AKP Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun, eşi Güssüm Eruslu adına yaptırıp müftülüğe devrettiği kız Kuran kursu binası, milletvekilleri ve il yöneticilerinin katıldığı törenle açıldı.

Değirmiçem Mahallesi'nde 4 katlı, 44 yataklı olarak yapılıp Şehitkamil İlçe Müftülüğü'ne devredilen Güssüm Eruslu Kuran Kursu binasının açılışına Gaziantep Vali Vekili Gökhan Veli Kişioğlu, AKP Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Mahmut Durdu ve Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Metin Özkarslı ile il yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılamayan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise telgrafla tebriklerini bildirdi.

'İrtica demek yanlış'

AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, elinden tuttuğu 3 yaşındaki torunu Adil ile kürsüye geldi. Torununu kürsüye alışması için çıkardığını belirten Eruslu, "Bu yapılanlara irtica demek büyük yanlışlıktır. Biz insanlara Allah'ın kelamını öğretmek için böyle yerler açtık" dedi.

Törende Kuran-ı Kerim okuduğu sırada AKP'nin kadın milletvekilleri Fatma Şahin ile Özlem Müftüoğlu örtülerle başlarını kapattı, Kuran-ı Kerim'in sona ermesinden sonra ise çıkarıp çantalarına koydu.
Açılıştan sonra çevredeki okullarından çıkan ilköğretim öğrencileri, tören yerindeki balonları kapmak için izdiham oluşturdu ve birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

AHMET KAYA Gaziantep DHA
29.09.2007

 

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.