Kurban derileri tarikatlara

Kurban derileri tarikatlara

Kurban derileri tarikatlaraAmasya'da THK sadece 2 bin deri toplayabildi, İskenderun'da ise dinci cemaatler engellenmedi. Kurban derilerinin tarikat...

A+A-

Kurban derileri tarikatlaraKurban derileri tarikatlara

Amasya'da THK sadece 2 bin deri toplayabildi, İskenderun'da ise dinci cemaatler engellenmedi.
 
Kurban derilerinin tarikat ve cemaatlere gitmesinin önü bir türlü alınamıyor. Yaklaşık 30 bin kurbanın kesildiği Amasya'da Türk Hava Kurumu (THK) sadece 2 bin 145 deri toplayabildi. İskenderun'da ise resmi kurban kesim alanında dinci bir dernek hiçbir engelle karşılaşmadan broşürler dağıtarak "derilerin dinin gelişmesi ve yayılması için verilmesi " çağrısında bulundu.

'RANT DİNİ CEMAATLERE'

THK Amasya Şube Başkanı Bekir Doğan , kurban derilerini toplama yetkisinin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 13. maddesine göre kurumlarında olmasına karşın geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da deri rantının dini cemaatlere gittiğine dikkat çekti. Doğan, Amasya'da 2 bin 145 deri topladıklarını belirterek "Bu rakam kesilen kurbanın onda biri bile değil" dedi. Amasya merkezde genelde Kuran kursları, dini dernek ve cemaatlerin etkili olması nedeniyle daha çok köylerden deri topladıklarını anlatan Doğan şöyle konuştu:

"Cami imamları deri toplamada çok etkili oluyor. Önceden dericilerle anlaşıyorlar ve cemaate 'Derilerinizi şu dericiye bırakın' diyorlar. Dini dernek ve yurtlar da toplama işine giriyor. Balıkçılar bile deri alımı yaptı. Diyanet, imamlara 'Deri toplamayacaksınız, bu iş THK'ye ait' dese kaçak deri toplama işi en aza iner. Diyanet hem bizim topladığımız deriden pay alıyor hem de cami, kuran kurslarının deri toplamasına ses çıkarmıyor."

İskenderun'da ise toplu kesim yeri olarak belirlenen Fatih Otoparkı'nda İskenderun Hayırlar Yaptırma ve Koruma Derneği, bayram süresince hiçbir engelle karşılaşmadan " Kurban Risalesi" başlıklı bir broşür dağıttı. Broşürde, "Kurban derisi aynen hayra verildiği gibi satılarak parası da verilebilir. Dinin gelişmesi ve yayılması için vermek en faziletlisidir" denildi .

Cumhuriyet - 24 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.