Kürek takımına şort ve tayt dayağı

Kürek takımına şort ve tayt dayağı

'Allahsızlar' deyip sopayla saldırdılar Sapanca’da hafta sonu yapılan Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan...

A+A-

Kürek takımına şort ve tayt dayağı'Allahsızlar' deyip sopayla saldırdılar

Sapanca’da hafta sonu yapılan Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, sporcuların saldırıya uğraması nedeniyle dünkü yarışmalardan çekildi.

Kafile Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Akça, saldırıyla ilgili şunları söyledi: "Her yıl buraya geliriz. Sürekli aynı yerde kalır, aynı öğretmenevinde yemek yeriz. Saat 20.00 sıralarında minibüsü park ettik. Yemekten sonra çıktığımızda minibüsün dört lastiğinin şişlendiğini gördük. O anda toplanan birkaç kişi, ’Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar’ diyerek saldırdı.

İkisi milli kürekçi

Ellerinde sopa olanlar da vardı. Türkiye’de şortla gezemeyecek miyiz? Taytı kürek çekerken giyeriz. Sporcunun kıyafeti budur. Sapanca gibi bir yerde ’Allahsızlar’ diye bağırarak saldırmaları çok garip." Prof. Akça, sporcularının yaralanması nedeniyle bugünkü final yarışlarından çekilmek zourna olduklarını açıklarken, "Yarışlara katılmıyoruz, çünkü çocuklarım yaralı. Aralarında olimpiylatlara hazırlanan iki milli sporcum da var. Herkes yarışırken biz toplandık gidiyoruz" diye konuştu.

Sapanca Belediye Başkanı AKP’li İbrahim Uslu, olay nedeniyle özür dilemek için kafilenin yanına gittiğini, Vali ve Emniyet Müdürü’nün yanında kafile başkanı ve sporcularla konuştuğunu söyledi.

AKP’li Başkan: Münferit

Başkan Uslu, "Olayı bize öyle anlatmadılar. Anlaşıldığı kadarıyla, iki gencin yaptığı münferit bir olay. Tüm Sapanca’ya mal edilmemeli" dedi. "Burası turistik bir yer. Bugüne kadar böyle bir olay olmadı" diyen Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan da, olayın bir gün önce (cuma), park parası konusunda çıkan tartışmadan kaynaklandığını öğrendiğini söyledi. Kaymakam Ceylan, olayın adli yönden araştırıldığını söyledi. 

Mustafa BAĞDİKEN - Bahattin TIKNAZ (DHA)
HÜRRİYET - 2 Haziran 2008

Kürek takımına meydan dayağı

Sapanca’daki kürek yarışmasına katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı öğrencileri ‘tayt giymeyin’ diyen gençler tarafından dövüldü

Sapanca’da düzenlenen Kulüpler Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı kafilesi, “İlçe merkezinde taytla, şortla gezemezsiniz” diyen bir grup genç tarafından tekme tokat dövüldü. Aynı zamanda Milli Takım sporcusu da olan bir kürekçi hastaneye kaldırıldı.

Prof. Dr. Yılmaz Akça başkanlığındaki Ankara Üniversitesi Kürek Takımı’nın 14 öğrencisi, dün saat 19.30’da Sapanca Öğretmenevi’ne geldi. Üzerlerinde tayt ve şort olan, bazıları ay-yıldızlı milli formayı da giymiş olan sporcular araçtan inerek öğretmenevine doğru yürüdü.

Bu sırada bir grup gencin, “İlçe merkezinde böyle taytla, şortla gezmeyin” diyerek sporculara çıkıştığı iddia edildi. Bu sözler nedeniyle kafile ile gençler arasında çıkan tartışma bir süre sonra yatıştı.

Yemeğin ardından öğretmenevinden çıkan kürekçilere, kapı önünde bekleyen üç genç tekme tokat saldırdı. Sayıları 25’i bulduğu belirtilen gençler, kürekçileri dövdükten sonra olay yerinden kaçtı.

Kafa travması geçirdi

Sporcuların yüz ve vücutlarında morluklar oluşurken, aynı zamanda Milli Takım sporcusu olan Sait Alican Çiftçi ise kafa travması nedeniyle Adapazarı’ndaki Toyotota-Sa Travmotoloji Hastanesi’ne kaldırıldı.

Prof. Yılmaz Akça, kendilerine saldıran Sapancalı gençlerin sayısının 25’i bulduğunu belirtti. Sapanca’nın turistik bir ilçe olduğunu, gençlere bu hareketin yakışmadığını kaydeden Kaymakam Mehmet Ceylan ise “Sorumluların yakalanması için araştırmalar sürüyor” dedi.

‘Sayıları 25’i buldu’

Yüzlerinde ve vücutlarında morluklar oluşan sporcular, kendilerine saldıran gençlerin sayısının 25’i bulduğunu söylediler.

BAHATTİN TOKNAZ Sakarya DHA
MİLLİYET - 1 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.