'Kürt ve Aleviler intihar ediyor'

'Kürt ve Aleviler intihar ediyor'

'Kürt ve Aleviler intihar ediyor'BDP'li Halis asker intiharlarının araştırılmasını istedi.BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis,...

A+A-

'Kürt ve Aleviler intihar ediyor''Kürt ve Aleviler intihar ediyor'

BDP'li Halis asker intiharlarının araştırılmasını istedi.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, TSK bünyesinde yaşanan ve intihar olarak açıklanan ‘kuşkulu asker ölümleri’nin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Halis Meclis Başkanlığı’na sunduğu Araştırma önergesinde, TSK bünyesinde yaklaşık 15 yıldan bu yana kuşkulu asker ölümlerinin yaşandığı, bu ölümlerin 2007 yılının ilk aylarından itibaren daha da çoğalarak dikkat çekmeye başladığı kaydedildi. Önergenin gerekçesinde son yıllarda ‘intihar’ ettiği belirtilen askerlerin isim listesine yer verilirken şu görüşler dile getirildi:

“2007 yılında 23 ölü 30 yaralı, 2008 yılında, 20 ölü 13 yaralı, 2009 Ekim ayının ilk haftası itibariyle ise 35 askerin yaşamını yitirdiği basına yansımıştı. 2010 yılında da bu kuşkulu asker ölümleri aynı hızla devam ediyor. Yaşanan ölümlerin kamuoyuna tam ve doğru yansımadığı kanaati oluşmaktadır. Yaklaşık son beş ay içerisinde basına yansıyan 13 ‘kuşkulu’ asker ölümü daha meydana geldi. Ancak gerçek sayının ne olduğu tam ve kesin olarak bilinmemektedir.

İntihar ettiği ileri sürülen askerler arasında Kürt ve Alevi kökenlilerin yoğunlukta olması, ‘öldürüldükleri kuşkusunu’ daha da arttırmaktadır. Yaşanan asker ölümleri ailelerine çelişkili açıklamalarla sunulmakta, dolayısıyla kuşkular daha da artmaktadır. Örneğin; intihar olarak gösterilen ölüm olayların da askerin sırtından vurulduğuna tanık olunmakta, çoğu kez cenazeler ailelerine gösterilmeden defin edilmektedir.Askerler neden intihar ediyor? Bu ölümler gerçekten intihar olsa bile, askerlerin intihar nedenlerinin açığa çıkartılması gerekmektedir.”

Gerçek Gündem - ANKA - 23 Haziran 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.