'Kürt ve Çingene' davası!

'Kürt ve Çingene' davası!

‘Kürt ve Çingene’ davası!‘‘Kürt ve Çingene nüfusu artışı durdurulsun’ diyen ‘Türkçü...

A+A-

‘Kürt ve Çingene’ davası!‘Kürt ve Çingene’ davası!

‘‘Kürt ve Çingene nüfusu artışı durdurulsun’ diyen ‘Türkçü Toplumcu Budun Derneği Başkanı Tozkoparan, bunu devlete önerdiklerini söyledi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, çalışmalarını 2007’de kendisini feshedip sonlandıran “Türkçü Toplumcu Budun Derneği”nin Başkanı Rifat Cenk Tozkoparan hakkında benzer fikir ve çalışmaların da yargılama konusu olacağını gösteren bir dava açtı.

Kürt ve Çingene nüfusunun artışının durdurulmasını isteyerek, Türk kadın ve erkeklere “çocuk yapın” çağrısında bulunan Tozkoparan, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılandığı davaya Helsinki Yurttaşlar Derneği ile Avrupa Çingene Hakları Merkezi Vakfı da müdahil oldu.

Tozkoparan hakkında açılan davanın ilk duruşması, 19 Mart 2008’de İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tozkoparan duruşmada, Kürt ve Çingene nüfusu artışının durdurulmasına yönelik fikirlerinin arkasında durdu. Derneği de fikirleri doğrultusunda kurduğunu ve İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli faaliyet izinlerini aldığını öne süren Tozkoparan şunları söyledi:

‘Devlete önerdik’

“Anayasa’mıza göre Türkiye’de Türk milleti dışında bir millet yoktur. Kürtçüler, DTP’liler açıktan, ‘Türkiye’de Kürt halkı vardır. Bize özerklik verilmesi lazım’ diyor. Kendisini Kürt ve doğulu olarak ifade eden vatandaşlar televizyon programlarında hiç sorulmadığı halde ‘Kürdüm, doğuluyum, 10 tane, 20 tane çocuğum var, 4-5 karım var’ diyorlar. Türk milletinden bu çocuklara bakmasını söyleyip yardım istiyorlar.

Bir devletin tam bağımsız olabilmesi için bir toprak parçasının, bayrağının olması lazım. Bir nüfusun olması lazım. Buna da uzmanlar ‘demografik yapı’ diyorlar.

Atatürk, bunun için iskan politikaları yapmış. Çoğunluğun azınlık durumuna düşmemesi için dengeli bir nüfus artışıyla Kürt nüfusun artışının durdurulmasını devlete bir öneri olarak sunduk.”

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
MİLLİYET - 30 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.