Kuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protesto

Kuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protesto

Kuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protesto  İZMİR (14.01.2008)– Buca Kuruçeşme Mahallesi'nde dün yapılan yürüyüş...

A+A-

Kuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protestoKuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protesto 

İZMİR (14.01.2008)– Buca Kuruçeşme Mahallesi'nde dün yapılan yürüyüş ile AKP'nin kendi Alevilerini yaratmak amacıyla yaptığı alevi açılımı protesto edildi.

Kuruçeşme’de bir araya gelen aralarında ESP ve SDP’nin de bulunduğu demokratik kurumlar düzenledikleri yürüyüşle Hızır Paşa Sofrası'nı protesto etti. Eylemde AKP'nin gerçekleştirmeye çalıştığı 'Düşkün Alevi' açılımı ve Alman ARD televizyonunun yayınladığı 'Tatort' isimli dizi kınandı.

Kurumlar, Buca Koop Meydanı'ndan “AKP iftarı haramdır”, “Susma haykır halklar kardeştir”, “Çamuroğlu dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan” sloganları atarak Buca Hacı Bektaşi Veli Derneği Cemevi önüne kadar yürüdü. Burada yapılan açıklamayı Kuruçeşme Halk İnisiyatifi'nden Sinem Uğurlu okudu.

Kuruçeşme'de Hızır Paşa Sofrası'na protesto

Uğurlu açıklamasında; Alevi toplumu olarak, AKP'nin düzenlediği yemeğine katılan ilkesiz yaklaşım gösteren Alevi örgütlerinin tutumunu onaylamadıklarını söyledi. Uğurlu “Bu sofra Hızır Paşa sofrasıdır. Onlarla birlikte rant sofrasına oturanların bizimle işi yoktur. Son dönemlerde Alevilere yönelik bir saldırıda Alman ARD televizyonundan geldi. Alevi Kültürüme ağır hakaretler yapan bu televizyon kanalı gerekli cevabı alevi toplumundan almıştır” dedi.

ATILIM - 14 Ocak 2008

Buca'da Aleviler AK Parti iftarına katılanları protesto etti

İzmir'in Buca İlçesi'nde bir araya gelen Aleviler AK Parti'nin Alevi açılımı adı altında düzenlediği iftar yemeğine katılanların protesto etti.

İzmir'in Buca İlçesi Kuruçeşme Semti'nde yaşayan Aleviler, AK Parti'nin iftar yemeğine katılanları protesto etti. Buca Kooperatif Meydanı'nda toplanan Aleviler, 'AKP iftarı haramdır', 'Susma haykır halklar kardeştir', 'Çamuroğlu dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan' sloganlarıyla Buca Hacıbektaşı Veli Derneği Cemevi önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Kuruçeşme Halk İnisiyatifi üyesi Sinem Uğurlu, AK Parti'nin düzenlediği iftar yemeğine katılanları ilkesizlikle suçladı. Uğurlu, 'AKP ile açılan iftar bizim iftarımız degildir. Bu sofra Hızır Paşa sofrasıdır. Onlarla birlikte rant sofrasına oturanların bizimle işi yoktur. Son dönemlerde Alevilere yönelik bir saldırı da ARD televizyonundan geldi. Kültürümüze ağır hakaretler yapan bu televizyon kanalı gerekli cevabı Alevi toplumundan almıştır.'

DİHA - ÖZGÜR GÜNDEM - 13 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.