Kurumlar, Maraş mitingi için yürüdü

Kurumlar, Maraş mitingi için yürüdü

Kurumlar, Maraş mitingi için yürüdü    ADANA(14.12.2008) Adana halkı, Maraş Katliamı'nın 30. yıldönümü...

A+A-

Kurumlar, Maraş mitingi için yürüdüKurumlar, Maraş mitingi için yürüdü  
 
ADANA(14.12.2008) Adana halkı, Maraş Katliamı'nın 30. yıldönümü nedeniyle yapılacak olan mitinge hazırlanıyor. Alevi örgütleri ve demokratik kurumlar bugün bir yürüyüş düzenledi, emekçileri mitinge çağırdı.

Pir Sultan Abdal derneğinin öncülüğünde Alevi Bektaşi Federasyonu ile ESP ve demokratik kurumlar yürüyüşe verdi. Yürüyüş, Pir Sultan Abdal Derneği önünden başladı. Sloganlara yürüyüşe geçen kurumlar, Atatürk Caddesi'nin tek şeritini kapattı. İnönü Parkı'na gelen alevi örgütleri ve demokratik kurumlar, onlarca kişinin ilgisi altında burada bir basın açıklaması yapıldı.

ABF sözcüsü Kemal Derin yaptığı açıklamada, 19-27 Aralık 1978’de gerçekleşen ve resmi rakamlara göre 111 kişinin katledildiği Maraş Katliamını üzerinden 30 yıl geçtiğini hatırlattı. Derin, “Bu katliamdan sorumlu olanlar ya hiç yargılanmadan “kurtuldu” ya da göstermelik “yargılanıp” beraat ettirildi” diye konuştu.

Katliamı gündeme getirip sorumluların cezalandırılmasını isteyenler cezalandırıldığına dikkat ceken Derin, zamanaşımıyla, baskıyla katliamın unutturulmayla çalışıldığını belirtti. Derin, çok sesliliği, emeğin özgürleşmesi için bütün demokrasi güçlerini gerçekleştirilecek mitinge destek olmaya çağırdı. Eylemde sık sık “Arşivler açıklansın, katiller yargılansın”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Eşit yurttaşlık istiyoruz” sloganların atıldı.

Miting, 21 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Uğur Meydanı'nda gerçekliştirilecek. Miting için kurumlar, saat 12.00'da Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde toplanacak.

ATILIM - 14 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.