Kuşadası Belediyesi'nden 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' etkinliği

Kuşadası Belediyesi'nden 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' etkinliği

Kuşadası Belediyesi'nden 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' etkinliği  2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği...

A+A-

Kuşadası Belediyesi'nden 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' etkinliği Kuşadası Belediyesi'nden 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' etkinliği
 
2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olayının 16’ncı yıldönümü dolayısıyla Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen “Sivas Akıllarda, Unutmadık” isimli anma etkinliği kapsamında, Özer Türk Stadyumu’nda ücretsiz halk konserleri gerçekleştirildi.

Onur Akın, Sadık Gürbüz, Ali Ekber Eren ve Ceren Demirok’un sahne aldığı etkinlik nedeniyle 4 bini aşkın Kuşadalı Özer Türk Stadı’nın tribünlerini doldururken, CHP İl Başkanı Tunç Tuncer, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin de katılımıyla gerçekleyen ve saat 21’de başladı, gece saat 01’de son buldu. Etkinlik boyunca yapılan duygusal konuşmalar ve Sivas olayı üzerine yakılan türküler, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Etkinlik genç sanatçı Ceren Demirok’un konseriyle başladı. Alevi deyişleri seslendiren Demirok’un ardından sahneye Ali Ekber Eren çıktı. Bir saatlik bir konser veren Eren büyük beğeni topladı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşananların hiçbir zaman belleklerden silinmeyeceğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “O gün orada sadece 35 aydınımızı, 35 canı değil, güzel günlere olan inancımızı, demokrasiye ve Atatürk ilkelerine bağlılığımızı, barış ve kardeşlik duygularımızı yakmaya çalıştılar. Ama başarılı olamadılar. Çünkü 35 canımızı yakmaları, demokrasi inancımızı, Atatürk ilkelerine bağlılığımızı, barış duygularımızı daha da pekiştirmekten başka bir işe yaramadı” dedi.

Altungün, Kuşadası’nın teröre pek çok kurban veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak, “Sivas’taki aydınlarımız gibi, patlayan bombalara kurban verdiğimiz Başkomiser Yaşar Aykaç’ı, Deniz Tutum’u, hatta İngiliz ve İrlandalı konuklarımızı da unutmadık. Bu tip olayları, hangi gerekçeyle olursa olsun, kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Altungün’ün büyük alkış alan konuşmasının ardından sahneye güçlü sesiyle Sadık Gürbüz geldi. Bir saat sahnede kalan Sadık Gürbüz’ün ardından Onur Akın ilk kez Kuşadalıların karşısına çıktı. Özer Türk Stadı adeta yıkılırken, konser saat 01.00’de sona erdi. Önce Belediye Başkanı M. Esat Altungün, daha sonra ünlü sanatçı Onur Akın halkın sevgi gösterileri nedeniyle stadtan güçlükle çıkabildi.

KAYNAK : kusadasi.bel.tr - Alevihaber.com - 07 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.