Kutlu Doğum Haftası Okullara girdi

Kutlu Doğum Haftası Okullara girdi

Kutlu Doğum Haftası Okullara girdi"Sorunların Çözümü Vicdanlara Havale Edilemez!Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç'ın...

A+A-

Kutlu Doğum Haftası Okullara girdiKutlu Doğum Haftası Okullara girdi

"Sorunların Çözümü Vicdanlara Havale Edilemez!

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç'ın "Sorunların Çözümü Vicdanlara Havale Edilemez!" başlıklı açıklama metni.

Bu yılki ana teması ''Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında ortak faaliyetler yürütüleceği yönünde basında çeşitli haberler yer almıştır.

Bakan Kavaf’la da görüşen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına “merhamet eğitimi” önerisi getirmesiyle okullarımızın söz konusu eğitime mekan olarak tahsis edilmesi ihtimali de artmıştır.

Öncelikle belirtmeliyiz ki okullarımız bilimsel ve laik eğitim ilkeleri çerçevesinde eğitim verilmesi gereken kurumlardır. Bunun yerine çocuklarımızın vicdanlarını, acıma duygularını harekete geçirmek için “merhamet eğitimleri” planlamak ve bunun referansını dinsel öğretiler ile oluşturmak bilimsel ve laik eğitim anlayışına aykırı olduğu gibi pedagojik açıdan da çeşitli sorunlar barındırabilmektedir. Geleceğimiz diyerek sahiplendiğimiz çocuklarımıza sorunlarla karşılaştıklarında, içerisinde bulundukları somut gelişmeleri kendi gerçekliği içerisinde kavrayabilmeleri ve çeşitli çözüm yolları üretebilmeleri becerisinin kazandırıldığı bir eğitim programı uygulanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülecek çalışmaların neler olacağı konusunda acilen ayrıntılı bir bilgilendirme yapılması gerekmektedir. Zorunlu din dersinin kaldırılması kapsamında taleplerin yükseldiği bir dönemde eğitim hizmetini Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetlerine açmayı planlamak, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez bir uygulamadır. Eğitim Sen olarak bu süreci yakından takip edeceğimiz bilinmelidir."

Alevi Haber - 29.03.2011

'Peygamber Efendimiz' yarışmasının birincisi belli oldu

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14 ilçe orta öğretim okulu arasında düzenlenen 'Peygamber Efendimiz' konulu bilgi ve kültür yarışmasının finali yapıldı.

Yarışmada Sorgun Kız Teknik Meslek Lisesi birinci oldu.Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen Peygamber Efendimiz konulu bilgi ve kültür yarışması il finaline katılan okullar, Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili 20 soruya en doğru yanıtı vermek için yarıştı. Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar koordinatörlük etti. Yarışmaya; Merkezden Şehitler Fen Lisesi, Akdağmadeni Anadolu Lisesi, Aydıncık Çok Programlı Lisesi, Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi, Çandır Şehit Ramis Şahin Kız Teknik Meslek Lisesi, Çayıralan İmam-Hatip Lisesi, Çekerek Anadolu Lisesi, Kadışehri Şehit Doğan Özpolat Kız Teknik Meslek Lisesi, Saraykent Kız Teknik Meslek Lisesi, Sarıkaya İmam-Hatip Lisesi, Sorgun Kız Teknik Meslek Lisesi, İsmail Yeşilyurt Kız Teknik Meslek Lisesi, Yenifakılı Adem Karacabay Anadolu Öğretmen Lisesi, Yerköy Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi katıldı.

Yarışma sonunda Peygamber Efendimizin hayatını konu alan 20 sorudan 19'una doğru yanıt veren Sorgun Kız Teknik Meslek Lisesi birinci, 180 puanla Şehitler Fen Lisesi, 170 puanla Yerköy Hüseyin Erbaş İmam-Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan okulun üç öğrencisine birer tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncü olan okulun öğrencilerine de çeyrek altın olarak belirlenen hediyeleri Vali Necati Şentürk tarafından 22 Nisan 2011 tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası programında verilecek.

zaman - (CİHAN) - 30.03.2011

Öğretmenler ‘Peygamber Efendimiz’ Konulu Şiiri En Güzel Okumak İçin Yarıştı

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu, en güzel şiir okuma yarışmasında bu sefer öğretmenler yarıştı.

Dün ilköğretim okulları arasında düzenlenen yarışma bugün de öğretmenler arasında yapıldı. Rehberlik Araştırma Merkezi’nde düzenlenen şiir yarışmasına 7 ilköğretim okulundan 6 öğretmen, 1 okul müdürü katıldı.

6 öğretmen ve bir okul müdürünün katıldığı yarışmada, öğretmenler Peygamber Efendimizi anlatan bir birinden güzel şiirleri, en güzel şekilde okumaya çalıştı. Yarışmayı izlemeye gelen davetliler de öğretmenlerin okudukları şiirler karşısında göz yaşlarını tutamadı. Yarışma sonunda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İnsaf Kılıç birinci, Anadolu lisesi öğretmenlerinden Mehmet Ayık ikinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ferdaniye Ünaloğlu ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğretmenler, 13-14 Nisan 2011 tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan finalde Yozgat merkezi temsil edecek.

Beyazgazete - Cihan - 24 Mart 2011

Karlıova'da Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) Kutlu Doğum etkinliklerine başladı.

BİNGÖL - Kutlu Doğum etkinliklerine başladıklarını belirten KAR-DER başkanı Murat Akansu, bu çerçevede yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

İslam düşmanları tarafından Peygamber efendimize yönelik sistematik olarak çirkin saldırılar düzenlendiğini belirten Akansu, "Biz Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla Peygamber efendimizi anmak ve onun öğretilerini hayatımıza aktarmak zorundayız. Müslümanlar için yegâne örnek Peygamber efendimizdir. Onun yolunu takip ettiğimiz vakit emin adımlarla Rabbimize yürüyebiliriz" dedi.

Kutlu doğum etkinlikleri münasebetiyle dilimizi zikre alıştırmak, kötü sözlerden arındırmak, Allah'a ve Resulüne olan sevgi ve sadakatimizi artırmak için "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana salavat okuyandır" hadisine binaen 10.03.2011 tarihinden 28.04.2011 tarihine kadar 100 milyon salâvat kampanyası başlattıklarını açıklayan Akansu, kampanyaya katılanların, okudukları salavat sayısını en geç 4 Nisana kadar dernek üyelerine veya 0544 674 54 20 nolu telefonu bildirmelerini istedi.

Kutlu Doğum etkinlikleri münasebetiyle 24 Nisanda ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim 5, 6, 7 ve 8.ci sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde, Siyer Yarışması düzenleyeceklerini de bildiren Akansu, yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin en geç 22.03.2011 tarihine kadar derneğimize veya okul müdürlüklerine başvurabilirler. Bilgi yarışmasında, peygamberimizin hayatını konu alan "Peygamberimi Tanıyorum" isimli kitap esas alınacaktır. Yarışmacılar bu kitabı yarışmaya başvuru yaptıkları okul müdürlüklerinden veya derneğimizden temin edebilirler. Bilgi yarışması test usulü ile yapılacaktır."

Akansu, yarışmada birinci olan yarışmacıya 1 adet cumhuriyet altını, ikinci olan yarışmacıya yarım cumhuriyet altını, üçüncü olan yarışmacıya çeyrek cumhuriyet altını hediye edileceğini söyledi. (Ersin Oral - İLKHA)

Medya73 - 10 Mart 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.