Kutlu Doğum'a 10 YTL bilet ücreti

Kutlu Doğum'a 10 YTL bilet ücreti

Kutlu Doğum'a 10 YTL bilet ücreti ANKARA - AKP'nin ısrarla 23 Nisan'la paralel götürdüğü "Kutlu Doğum Haftası"...

A+A-

Kutlu Doğum'a 10 YTL bilet ücretiKutlu Doğum'a 10 YTL bilet ücreti

ANKARA - AKP'nin ısrarla 23 Nisan'la paralel götürdüğü "Kutlu Doğum Haftası" nın tarihi konusunda, hükümetin idaresindeki kurumların da "kafası karışık". Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BAYEM) tarihleri 16 - 22 Nisan, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ise 14 - 20 Nisan olarak duyuruyor, bazı özel kuruluşlar ise 18 Nisan'da kutluyor. Ankara'daki bir Kutlu Doğum etkinliği için kişi başı 10 YTL karşılığı bilet satılıyor.

Kutlu Doğum Haftası, AKP ile birlikte her yıl özellikle nisan ayı ortasına denk getiriliyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif etkinliklere sahne oluyor. İlahiyatçılar ise kutlamaların her yıl aynı döneme denk getirilmesinin yanlışlığına ve bunun "siyasi bir tercih" olduğuna, zamanın her yıl değişmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Ankara'da yarın düzenlenecek bir programın afişinde 18 Nisan "Peygamber'in yeryüzünü şereflendirdiği gün" olarak belirtiliyor. Söz konusu etkinliğe ilişkin başka iki nokta ise ayrıca dikkat çekiyor. Kutlu Doğum programı aracılığıyla yurttaşlardan para toplanıyor. Programın biletleri, kişi başı 10 YTL'ye satılıyor. Toplam 4 bilet satış noktası arasında ise bir kuruyemişçi zinciri ile iki süpermarket zinciri bulunuyor. Özel Simetri Dershanesi de bilet satın alınabilecek yerler arasında yer alıyor.

ZEYNEP ŞAHİN  / Cumhuriyet - 17 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.