Kutlu Doğum'da öğrenciler görevli!

Kutlu Doğum'da öğrenciler görevli!

Kutlu Doğum’da öğrenciler görevli!Şırnak’ın İdil ilçesinde, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında bir ilköğretim okulunun...

A+A-

Kutlu Doğum’da öğrenciler görevli!Kutlu Doğum’da öğrenciler görevli!

Şırnak’ın İdil ilçesinde, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında bir ilköğretim okulunun hemen yanında çadır açıldı. Öğrenciler görev yaptı, bazı öğrenciler çadırı gezdi. Yüksek sesle ilahiler çalındı

Vatandaşların yanı sıra ilköğretim öğrencileri de sergiyi gezdi. Çadırdaki görevli de yine bir öğrenciydi. İlahilerin çalınması üzerine ilköğretim okulundan şikâyet geldi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açılan kutsal emanetler sergisi, bir ilköğretim okulunun bahçe duvarı önünde kurulan çadırda yapıldı. Yüksek sesle çalınan ilahiler, ders gören öğrencilerin dikkatlerini dağıtınca şikâyet edildi, ancak, yayın devam etti.

Başkanlığını Bener Cordan İlköğretim Okulu Müdürü Ali Kemal Ganioğlu’nun yaptığı İdil Eğitimciler Derneği, Hükümet Konağı’nın karşısındaki Anafartalar İlköğretim Okulu’nun önüne çadır kurup, kutsal emanetler sergisi açtı. Sergiyle ilgili duyuru ve afişler, okulun bahçe duvarına asılırken, çadırda yüksek sesle ilahi müzik yayını yapıldı.

Gülen’in şiiri dağıtıldı

Bener Cordan İlköğretim Okulu’ndan öğrenciler sergide görevlendirildi. Gelen misafirler öğrenciler tarafından karşılandı. Dini içerikli yayınlar da yine öğrencilerce tanıtıldı ve dağıtıldı.

Derste olması gereken öğrencilerin, Ganioğlu tarafından sergide görevlendirilmesi ve Anafartalar İlköğretim Okulu öğrencilerinin ilahiler eşliğinde ders görmek zorunda kalması eleştiri konusu oldu.

Anafartalar İlköğretim Okulu idarecilerinin, “Havalar sıcak, camlar açık. Yüksek sesle yapılan yayın öğrencilerin ders görmelerini engelliyor” diye şikâyet etmelerine rağmen yayın gün boyu devam etti.

Anafartalar İlköğretim Okulu’ndan bazı öğrenciler de sergiyi gezdi. Çadırda, Fethullah Gülen’in yazdığı “Medine’nin Gülü” isimli şiir de öğrencilere dağıtıldı.

NAMIK DURUKAN Ankara
MİLLİYET - 29 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.