"Kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor"

"Kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor"

"Kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor"PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI GÜZELGÜL: "SEÇİM...

A+A-

"Kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor""Kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor"

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI GÜZELGÜL: "SEÇİM DÖNEMLERİNDE KUTSALLARIMIZA YAPILAN YOK SAYMALAR BASKILAR ARTIYOR"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, "Seçim dönemlerinde kutsallarımıza yapılan yok saymalar, baskılar artıyor" dedi.

Güzelgül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Çorum Şubesi'nce Kültür Sitesi'nde düzenlenen konserde yaptığı konuşmada, Pir Sultan Abdal'ın, Yunus Emre'nin, Anadolu topraklarında yaşayan insanları bir potada erittiklerini, saygı ve sevgi üzerine kardeşliği inşa ettiklerini söyledi.

12 Eylül öncesi Türkiye'de alevi-sünni çatışması çıkaranların asimilasyonlara, baskılara devam ettiğini savunan Güzelgül, "Son 10 yıldır AK Parti iktidarıyla baskılar sürdürülüyor. İslamcı, faşist bir diktatörlüğe doğru düzen sürükleniyor" dedi.

AK Parti iktidarına yönelik çeşitli eleştirilerde bulunan Güzelgül, şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan Çorum gibi katliam yaşanan bir bölgede alevilerin aleyhinde konuşan Ebussuud Efendiyi övmekten çekinmedi. Seçim dönemlerinde kutsallarımıza, inançlarımıza yapılan yok saymalar, baskılar da artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başında bulunan zihniyet gerçek İslam'ı anlamamıştır. AK Parti iktidarında cisimleşen bu zihniyeti tanıyoruz. Bir sınav için güvenlik ortamı sağlayamayan, taslak halindeki kitapları toplattıran, yazarlarını mahkum eden zihniyeti de tanıyoruz. Madımak Oteli'nin utanç müzesi yapılmasını engelleyen, aleviliği kendi isteklerine göre şekillendiren zihniyeti de tanıyoruz. Bunlarla mücadelemiz sürecektir."

PSAKD Çorum Şubesi Başkanı Halil Top ise, “Bizim aklı başında gençlere ihtiyacımız var'' dedi.

Konser konuşmaların ardından yöresel türkülerle devam etti.

corumhaber.net - haber3.com - 26.05.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.