Kuyruklu Yalan : Semah Ekibi Kuracaklarmış !

Kuyruklu Yalan : Semah Ekibi Kuracaklarmış !

DİKKAT ! ZAMAN GAZETESİ HABERİDİR : Semah ekibi kurmak isteyen okula, 'fişleme' suçlaması   Alevi velilerin okulla bağlarını...

A+A-

Kuyruklu Yalan : Semah Ekibi Kuracaklarmış !DİKKAT ! ZAMAN GAZETESİ HABERİDİR :

Semah ekibi kurmak isteyen okula, 'fişleme' suçlaması 
 
Alevi velilerin okulla bağlarını güçlendirmek amacıyla yıl sonu etkinlikleri için semah grubu oluşturmayı düşünen Okul, 'Alevi vatandaşları fişliyorsunuz' suçlamasına maruz kaldı. Okulu basan birkaç veli ve yakınlarının okul müdürünü ve öğretmenleri tehdit ettiği öğrenildi. 

Üsküdar Esatpaşa'da bulunan Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu, yıl sonu etkinlikleri için hazırlık çalışması başlattı. Etkinlikler içerisinde olan Antep, Kafkas, Silifke gibi değişik yörelere ait halkoyunları ekipleri oluşturuldu. Etkinliklerde Alevi velilerin de gönlünü almak isteyen tören komitesi, 'semah ekibi kurabilir miyiz' düşüncesini ortaya attı. Konuyla ilgili olarak Alevi kökenli velilerin görüşünü almak isteyen öğretmenler, velilere ulaştı. Ancak vatandaşlar fişlendikleri düşüncesine kapılarak öğretmeni müdüre şikayet etti. İçlerinde okulda öğrencisi olmadığı halde müdür odasına adeta baskın yapan yaklaşık 15 kişi, Müdür Cengiz İçyer'e öğretmen hakkında soruşturma açmasını, açmadığı takdirde kendisini de sürdürecekleri tehdidinde bulundu.

İçyer, Okul Aile Birliği ve mahalle muhtarı ile birlikte yapılan görüşmede konunun fişleme ile bir alakasının olmadığını, konunun kurulacak semah ekibi için velilerle görüş alışverişinde bulunulmaya yönelik olduğunu izah etti. Görüşmede yer alan bazı velilerin Cengiz İçyer'i, "Benim oğlum general. Bu öğretmene soruşturma açmazsan seni bitiririm." diyerek tehdit ettiği aktarıldı. Fişleme yapmakla suçlanan öğretmenin eşi Kadir Tekgül, velilerin okula şikayette bulunmalarından sonra eşinin kimliği belirsiz dört kişi tarafından trafikte taciz edildiğini belirtti. Kadir Tekgül, "Eşim okul çıkışında arabasında yine bayan bir öğretmen arkadaşı ile trafikte taciz edilmiş. Okuldan evimize kadar arabası sıkıştırılan, önü kesilerek durdurulmaya çalışılan eşim, eve kadar tacizcilerden kurtulamadığı için korkusundan benim işyerime sığınmak zorunda kaldı." dedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Tekgül, "Eşim depresyona girdi. Yalnız dışarı çıkmaya korktuğu için okula ben götürmek zorunda kalıyorum." diye konuştu.  

Mükremin Albayrak / ZAMAN -  22 Mart 2008

KONU İLE İLGİLİ HABER:

Alevi öğrencilere fişleme

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.