"Laiklik Tehlikede Değil" Demişti

"Laiklik Tehlikede Değil" Demişti

"Laiklik Tehlikede Değil" Demişti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de laiklik tehlikede değil"...

A+A-

"Laiklik Tehlikede Değil" Demişti "Laiklik Tehlikede Değil" Demişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de laiklik tehlikede değil" açıklamasına Alevi örgütlerinden tepki geldi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız tehlike altında olacak bir laikliğin bile olmadığını belirtirken, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı Başkanı Murtaza Demir laiklik kavramının sulandırılmak istendiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da yaptığı "Türkiye'de laiklik tehlikede değil" açıklamasına Alevi örgütlerinden tepki geldi. Ulusal Kanal'a konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Türkiye'de tehlike altında olacak bir laikliğin bile olmadığını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısının, zorunlu din dersinin laiklikle bağdaşmadığını kaydeden Balkız, şöyle konuştu:

"Tophane'deki baskın, Menemen'deki Cemevimize yapılan saldırı. Bunlar giderek çoğalacak üstelik. Elbette korkunun ecele faydası yoktur. laiklik olmadığı için tehdit altına olan bir şey de yok"

Ulusal Kanal'a konuşan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı Başkanı Murtaza Demir de laiklik kavramının sulandırılmak istendiğini kaydetti. Demir şunları kaydetti: "Laiklik toplumun gözünde değersizleştirmek isteniyor. Türkiye'de laiklik tehlikede deme noktasını geçtik şu anda o tehlikeyi yaşıyoruz."

Ulusal Kanal - 29 Eylül 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.