Laiklik ve Demokrasi İçin...

Laiklik ve Demokrasi İçin...

Laiklik ve Demokrasi İçin... PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ SİNCAN ŞUBESİ AÇILIŞ KOKTEYLİ YAPILDI.PİR Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Laiklik ve Demokrasi İçin... Laiklik ve Demokrasi İçin...

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ SİNCAN ŞUBESİ AÇILIŞ KOKTEYLİ YAPILDI.

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şubesi açılış kokteyli Sincan Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, Eğitim Sen 4 No’lu Şube yöneticileri, Emekli-Sen merkez ve şube yöneticileri ile siyasi partilerin ilçe yöneticilerinin katıldığı kokteylde, şiir dinletisi ve semah gösterisi yapıldı.

İlk sözü alan PSAKD Sincan Şube Başkanı Ali Başak, Alevilerin ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye devam ettiklerini belirterek, dernek olarak halkı bölen eşitsizliklere karşı mücadele edeceklerini söyledi. Gerçek bir laiklik ve demokrasi için örgütlenme çağrısı yapan Başak, “Laiklik ve demokrasi için zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli’nin müze haline getirilmesi gerekir” dedi.

Daha sonra söz alan Fevzi Gümüş de Sincan Şubesi’nin kuruluşunu büyük bir heyecanla karşıladıklarını belirterek, aydınlık bir Türkiye için daha fazla örgütlenmek gerektiğini belirtti. Kazım Genç ise etkinliğe kadınların ve gençlerin yoğun katılımının kendisini çok sevindirdiğini ifade etti. Etkinlik, semah gösterisi ve konserlerin ardından sona erdi.

EVRENSEL - (ANKARA) - 9 Mart 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.