Lavaboları indirttiler

Lavaboları indirttiler

Lavaboları indirttiler TBMM'de abdest AKP'yi ikiye böldüCHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Daha önce lavabolar el yıkama yüksekliğindeydi,...

A+A-

Lavaboları indirttiler Lavaboları indirttiler

TBMM'de abdest AKP'yi ikiye böldü

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Daha önce lavabolar el yıkama yüksekliğindeydi, Ancak Arınç döneminde tamirat bahanesiyle abdest almaya uygun hale getirildi" dedi

TBMM tuvaletlerinde abdest alınması nedeniyle oluşan görüntülerden şikâyet eden ve TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasıyla tartışma yaratan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e bazı AKP'lilerden de destek geldi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise ilginç bir iddiada bulundu. Anadol, "Daha önce lavabolar el yıkamaya uygun yükseklikteydi. Ancak Bülent Arınç'ın Meclis Başkanlığı döneminde tamirat bahanesiyle lavabolar abdest almaya uygun şekilde aşağı indirildi" dedi. Kamer Genç'e destek veren AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, "Tuvaletlerde abdest alınmasını ben de doğru bulmuyorum. Abdest dini bir vecibedir. Alındığı yerin temiz ve güzel olması gerekir" dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan da, "Rasgele lavabolarda abdest alınması gerekmez. Mescidin bitişiğindeki lavabolarda abdest alınması daha doğrudur" diye konuştu.

Kamer Genç de, konuyu Meclis oturumunda dile getirince çok sayıda milletvekillerinin kendisine "İyi ki söyledin, biz de çok şikâyetçiyiz" diye destek verdiğini dile getirdi. Genç, "Dine saygısızlığımız yok, arkadaş gitsin, abdest alınacak yerde alsın. Gidiyorsun yabancı misafir de geliyor, restorana gireceksin, bir bakıyorsun adam ayakkabısını, çorabını çıkarmış, terlik orada, burnunun önüne sokuyor ayağını yıkıyor orada" dedi.

TBMM İdare Amiri CHP'li Ahmet Küçük de, tuvaletlerde abdest alınmasını Başkanlık Divanı'nda daha önce gündeme getirdiğini, ancak dikkate alınmadığını söyledi. Küçük "Tuvaletler abdest almak için uygun değil, tam ağzını yıkıyorsun, adam ayağını uzatıyor.

Bunun için uygun yerler var, ama yine de tuvaletleri tercih ediyorlar. Daha çok personel bunu mahsus yapıyor. Milletvekillerine göstermek istiyorlar" ifadesini kullandı.

Pisuvarlarla aynı seviyede

Meclis lavaboları pisuvarlarla aynı seviyede. CHP'li Kemal Anadol, lavaboların yüksekliğinin Bülent Arınç döneminde indirildiğini savundu.

Hürriyet - 20.10.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.