Linç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koydu

Linç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koydu

Linç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koyduANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Ankara Tuncelililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma...

A+A-

Linç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koyduLinç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koydu

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Ankara Tuncelililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, TBMM Dikmen Kapısı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla AKP'lilerce Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç 'e yapılan saldırıyı kınadılar. Açıklamayı, Ankara Tuncelililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına, dernek başkanı Bülent Akdağ okudu. Akdağ, Genç'e yapılan saldırının kesinlikle küçümsenemez olduğunu, çünkü bu vahim olayın, AKP'nin saklamaya çalıştığı zihniyeti tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu dile getirdi.

Genç'e yapılan saldırının ardından, "Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz" yönünde açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın şiddeti haklı göstermeye çalıştığını vurgulayan Akdağ açıklamasında şunları kaydetti: "Akılları, mantıkları ve de vicdanları tutulan saldırganların hedefi, sadece Kamer Genç değildir. 17 Nisan akşamı Meclis'te yaşanan 'linç zihniyeti' ile ilgili pratik, 2002 yılından bu yana ülkemiz ile AKP hükümeti arasında yaşanan ilişkinin, bir kez daha tecelli etmesinden başka bir şey değildir. Yani Meclis'te yaşanan alçakca 'linç girişimi' AKP zihniyetini bütün insanlığa yönelik en gerçekçi aynasını bize göstermektedir. AKP hükümeti iş başına geldiği 2002 yılından bu yana bütün kurumlarda, başkalarının varlığına tahammül gösteremeyen çağdışı bir kadrolaşma içerisine girmiş, kendileri gibi düşünmeyen ve de kendi ideolojilerine uygun yaşamayan insanlara 'linç zihniyeti' ni uygulamış, diğer taraftan da 'Demokratikleşen Türkiye' nağmeleri okumuştur."

'Maraş'ı, Çorum'u yaratan zihniyet'

Akdağ, "Maraş, Çorum, Sıvas ve benzeri katliamları ortaya çıkaran zihniyet, 17 Nisan akşamı Meclis çatısı altında, Kamer Genç'e yönelik yapılan alçakça saldırıda, kendisini bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

Cumhuriyet - 22 Nisan 2008

Kamer Genç’e linç girişimine protesto

Linç girişimi AKP'nin zihniyetini ortaya koyduTunceliler Sosyal Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik linç girişimini “Bu vahim olay AKP’nin saklamaya çalıştığı zihniyetini tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Demokrat olduğunu iddia eden kişilerin böyle bir eylemi gerçekleştirmiş olması utanç vericidir” sözleriyle protesto etti.

Dernek Başkanı Bülent Akdağ, “Milletvekilimiz Genç’e yapılan saldırı ceza kanunu hükümleri gereğince suç unsurları içermektedir. Başbakan Erdoğan ise, ‘benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan o şahsın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddet içermektedir’ diyerek suçu övme ve teşvik etme fiilinin sorumlusu haline gelmiştir” diye konuştu. Akdağ daha sonra şunları kaydetti:

AKP Hükümeti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana politikalarını belli bir kesimin inanç özgürlüğüyle sınırlı tutmuş, Aleviliğe ve diğer inançlara şovenistçe yaklaşmış, Kürt sorunu konusunda inkarı yoğunlaştırmaya devam etmiştir.” dedi. Akdağ, AKP’nin bugüne kadar sürdürdüğü ekonomi politikalarını da eleştirdi.
  
ÖZLEM ZORCAN ANKARA
BİRGÜN - 22 Nisan 2008

AKP saldırganlığı Meclis önünde protesto edildi

AKP milletvekillerinin Kamer Genç’i linç etme girişimi Tuncelililer tarafından Meclis önünde eylemle kınandı

Ankara Tuncelililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ATSKYDD) üyeleri, geçen hafta AKP milletvekillerinin Kamer Genç’e saldırmasına tepki göstererek, AKP’nin Meclis’te siyasal ve kültürel bir linç girişiminde bulunduğunu belirttiler.

ATSKYDD üyeleri, dün TBMM Dikmen Kapısı önünde buluşarak AKP’li milletvekillerini kınadılar. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği eski Genel Başkanı Kazım Genç’in de destek olduğu eylemde konuşan ATSKYDD Başkanı Bülent Akdağ, AKP’nin demokrasi, fikir ve düşünce özgürlüğünü dilinden düşürmediğini, ancak aynı AKP’nin milletvekillerinin Kamer Genç’in konuşması üzerine Genç’i linç etmek istediklerini belirtti. Akdağ, Genç’e yapılan saldırının suç unsuru içerdiğini, Başbakan Erdoğan’ın da “Benim milletvekillerim hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan o zatın kendisidir” diyerek suçu ve suçluyu övdüğünü belirtti.

Linç zihniyeti

AKP’nin 2002 döneminden bu yana çağdışı bir biçimde kadrolaşma harekatı yaptığını ve linç zihniyetinin AKP’nin her faaliyetinde görüldüğünü aktaran Akdağ, kişi hak ve özgürlüklerinin ise bireylerin yalnızca dinsel inançlarına indirgendiğini ifade etti. AKP’nin bir kısım inanç sahipleri dışında, Aleviliği ve diğer inançları yok saydığını dile getiren Akdağ, Kürt sorununda da AKP’nin inkar politikalarını sürdürdüğünü bildirdi. Özelleştirme politikaları sonucunda işsizliğin arttığı, esnek çalışmanın işçi ve emekçilere dayatıldığına da dikkat çeken Akdağ, sosyal güvenlik yasasıyla birlikte AKP’nin ekonomik bir linç de yaptığını söyledi. Maraş, Çorum, Sivas’ta yaşanan katliamları hatırlatan Akdağ, var olan linççi zihniyetin Kamer Genç’e saldırdığının altını çizdi.

(Ankara/EVRENSEL) - 22 Nisan 2008

DSP’den Erdoğan’a Kamer Genç önergesi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in TBMM’de bir grup AKP’li milletvekilinin saldırısına uğramasının ardından Erdoğan’ın “Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü (Kamer Genç’in) her hareketi şiddettir” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Erdoğan’a “Bu sözünüzle azmettirici durumuna düşmüş olmuyor musunuz” diye soran Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi:

  • “Bu açıklamanız, milletvekilleriniz gibi sizin de Sayın Genç’in eleştiri ve iddialarına tahammülsüzlüğünüzü ortaya koymuyor mu?
  • Tahammülün, demokrasinin olmazsa olmaz en önemli koşullarından biri olduğunu kabul etmiyor musunuz?
  • Bu tutumunuzu, demokratik hukuk devletinin ilkeleriyle bağdaştırabilmek mümkün müdür?
  • Milletvekillerinizin çok açık olan şiddet uygulamasına sahip çıkmanız, şiddeti teşvik etmeyecek midir?
  • TBMM’nin bundan sonraki oturumlarında da benzeri bir saldırı meydana gelirse bunun sorumlusu siz olmayacak mısınız?
  • Sayın Kamer Genç’in saldırıya uğramasının kınanması için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nden bir bildiri yayımlanması yönünde partilileriniz herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?”

Mersin’de AKP’ye tepki

Mersin’de yaşayan Tuncelililer AKP’li milletvekillerinin saldırısına uğrayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e destek için basın açıklaması yaptılar. Taşbina önünde yapılan ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklamasına CHP’liler de destek verdi.

Açıklamanın başladığı sıralarda bir kişinin “İyi olmuş” demesine gruptan birkaç kişinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis eyleme tepki gösteren kişiyi uzaklaştırarak olayın büyümesini engelledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Binali Akgönül, AKP’nin iktidara geldiği günden beri uyguladığı politikalarla halkı yoksullaştırdığını ve insanları bir torba kömüre muhtaç edecek kadar pervasızlaşıp, dağıttığı makarnalarla oy toplamanın peşinden koştuğunu söyledi. AKP’nin çağ dışı bir zihniyetle, Kamer Genç’in düşüncelerine tahammül edemeyerek linç girişiminde bulunduğunu ifade eden Akgönül, 301. maddede ayak direyen AKP’nin kişilerin düşüncelerine olan yaklaşımını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Alevilerin haklarını görmezden gelen AKP iktidarının bugün de o insanların seçtiği vekillere saldırdığını vurgulayan Akgönül, “Emekçilerin hak arama mücadelelerine saldırarak, şiddetin tüm yolları açılmış ve sokaklara dökülen emekçilerin talepleri görmezden gelinmektedir. Devletin sosyal yapısı çıkarılan yasalarla tasfiye edilmektedir. SSGSS bunun bir örneğidir. AKP toplumun farklı kesimlerini ötekileştirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Akgönül, AKP Hükümeti’nin Kamer Genç’e yaptığı saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Düşünce özgürlüğünü engelleyen 301. madde derhal kaldırılmalıdır” dedi.

(Mersin / EVRENSEL)  - 22 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.