Lise öğrencilerine uygulanan ilginç teste, Valilik soruşturması

Lise öğrencilerine uygulanan ilginç teste, Valilik soruşturması

Lise öğrencilerine uygulanan ilginç teste, Valilik soruşturması       ERZURUM'da, 2005- 2006 eğitim- öğretim...

A+A-

Lise öğrencilerine uygulanan ilginç teste, Valilik soruşturmasıLise öğrencilerine uygulanan ilginç teste, Valilik soruşturması
      
ERZURUM'da, 2005- 2006 eğitim- öğretim yılında hizmete açılan Hacı Sami Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim Ağırman tarafından öğrencilere yaptığı testte sorduğu bir soruyla ilgili Valilik soruşturma başlattı. Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yönelten Ağırman, ‘Bayrak, Din, Namus ve Can’ şıklarını verdi.

Geçen yıl Erzurum Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan İbrahim Ağırman, bu eğitim yılı başında Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi'ne tayin edildi. 22 yıllık öğretmen olan, evili ve 4 çocuk babası Ağırman, Kurban Bayramı öncesi lise ikinci sınıf öğrencilerine bir test uyguladı. Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yönelten Ağırman, yanıt olarak da ‘a) Bayrak. b) Din, c) Namus ve d) Can’ şıklarını gösterdi.     

Öğrencilerin ilginç testle ilgili olarak velilere bilgi vermesi üzerine şikayetler başladı. Bayrağın, din, namus ve canla karşı karşıya getirilmesinden rahatsız olan veliler, durumu okul yönetimi ve Milli Eğitim'e bildirdi. Yetkililer, öğrencilere uygulanan testle ilgili olarak Valiliğin soruşturma açtığını söyledi.
     
Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim Ağırman'ın Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne verdiği ifadede sorunun cevap anahtarının de şıkkındaki ‘Can’ olduğunu belirterek, “Yılların öğretmeni olarak hiçbir zaman öğrencime yanlış soru yöneltmedim ve yöneltmem. Sorunun cevabı ‘Can’ dır. Bunu da mehmetçiğimiz PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarla ortaya koymaktadır'' dedi.
   
ERZURUM, (DHA)  
MİLLİYET - 31 Aralık 2007

Din bilgisi öğretmenine sınav soruşturması

Soru: Aşağıdakilerden hangisi korunması gereken değerlerden değildir? a) Bayrak b) Din c) Namus d) Can

DHA - ERZURUM - Hacı Sami Anadolu Lisesi'nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim Ağırman hakkında, yaptığı testte sorduğu bir soru nedeniyle soruşturma açıldı. Testte, 'Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?' sorusunu yönelten Ağırman'ın 'Bayrak, Din, Namus ve Can' şıklarını vermesi velilerin tepkisine neden olmuştu.

Geçen yıl Erzurum Lisesi'nde din kültürü ve ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalışan İbrahim Ağırman, bu eğitim yılı başında Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi'ne tayin edildi. 22 yıllık öğretmen olan, evili ve dört çocuk babası Ağırman, Kurban Bayramı öncesi lise ikinci sınıf öğrencilerine bir test sınavı uyguladı. Testte, öğrencilere 'Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?' sorusunu yönelten Ağırman, yanıt olarak da 'a) Bayrak. b) Din, c) Namus ve d) Can' şıklarını gösterdi.

Öğrenciler söz konusu testi velilerine anlatınca birbiri ardına şikâyetler gelmeye başladı. Bayrağın, din, namus ve canla karşı karşıya getirilmesinden rahatsız olan veliler, durumu hem okul yönetimine hem de Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti. Yetkililer, öğrencilere uygulanan testle ilgili olarak Valiliğin soruşturma açtığını söyledi.

Doğru şık 'Can'mış

Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirten din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İbrahim Ağırman'ın Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne verdiği ifadede sorunun cevap anahtarının 'd' şıkkındaki 'Can' olduğunu belirterek, "Yılların öğretmeni olarak hiçbir zaman öğrencime yanlış soru yöneltmedim ve yöneltmem. Sorunun cevabı 'Can' dır. Bunu da mehmetçiğimiz PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarla ortaya koymaktadır" dedi.
 
RADİKAL - 31 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.