Lisede etnik temizlik iddiası!

Lisede etnik temizlik iddiası!

Lisede etnik temizlik iddiası!Okul müdürünün “Bu okulu Kürtlerden ve Alevilerden temizleyeceğim” dediği iddia edildi.İstanbul’daki...

A+A-

Lisede etnik temizlik iddiası!
Lisede etnik temizlik iddiası!

Okul müdürünün “Bu okulu Kürtlerden ve Alevilerden temizleyeceğim” dediği iddia edildi.

İstanbul’daki bir lisede, müdürün “Bu okulu Kürtlerden ve Alevilerden temizleyeceğim” iddiası eğitim camiasını karıştırdı.

İddiaya göre, öğretmen bir aileden gelen kadın öğretmen, okul müdürünün “Bu okulu Kürtlerden ve Alevilerden temizleyeceğim” dediğini öne sürerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a başvurdu.

ÖĞRETMEN ŞİKÂYET ETTİ

Öğretmen, “Müdürümüz yumruğunu masaya vurarak, ‘Bu okulu Kürtlerden ve Alevilerden temizleyeceğim. Bu iş için benim kellem gidecekse de gitsin. Siz buradan gideceksiniz’ diyor. Etnik köken ayrımcılığı uygulanıyor. Derslere sokulmuyorum. Ek dersim kaldırıldı. Kiramı ödeyemez hale geldim” iddiasında bulundu. Öğretmen ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katıldığı bir toplantıda konunun tartışıldığını, 30 öğretmen içinde yüzleştirme yapıldığını da anlatarak, “Suçum ne bilmek istiyorum” dedi.

Aynı okulda daha önce de gruplaşma olduğu iddiasıyla soruşturma açılmış ve okulun müdürü görevden alınmıştı. Yerine ise soruşturmada ihtar alan müdür yardımcısı vekil olarak atanmıştı.

‘Soruşturma başlattık’

Lisede etnik temizlik iddiası!HABERTÜRK’e konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Öğretmen bana geldi, yaşadıklarını anlattı. Okulda kadro fazlası durumuna düşürüldüğünü söyledi. Sorunu çözmek için soruşturma başlattık. Kürt kökenli olmasının kadro fazlası duruma düşürülmesine etkisi olup olmadığı da, maksadını aşan ifadelerin kullanılıp kullanılmadığı da soruşturmada tanıkların ifadesiyle ortaya çıkacak. Soruşturma sürerken, kanaat bildirmem yanlış olur. Gereken yapılır” dedi.

‘ALNIM AÇIK’

İddiaların odağındaki lise müdürü ise Habertürk’e şunları anlattı: “Asla böyle bir cümle kurmadım. Bu iddiaları duyunca adı geçen öğretmen de dahil tüm öğretmenleri çağırıp yüzleştirdim. Ağzımdan çıkmayan bir sözü kabul edemem. Alevi’si de Kürt’ü de bizim kardeşimizdir. Alnım açık, rahatım.”

Habertürk - Sultan UÇAR / AHT - 05 Ocak 2011 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.