Lisede harem-selamlık iddiası

Lisede harem-selamlık iddiası

Lisede harem-selamlık iddiası Kız ve erkek öğrenciler yemekhaneye ayrı ayrı alınıyor.Ardahan'ın Hanak ilçesindeki 18 derslikli okulda erkek...

A+A-

Lisede harem-selamlık iddiası Lisede harem-selamlık iddiası

Kız ve erkek öğrenciler yemekhaneye ayrı ayrı alınıyor.

Ardahan'ın Hanak ilçesindeki 18 derslikli okulda erkek ve kız öğrenciler dersler dışında yan yana oturamıyor, yemekhanede ayrı ayrı sıraya giriyor, ayrı gruplar halinde yemek yiyor

ARDAHAN - Hanak ilçesindeki 18 derslikli Çok Programlı Lise'de eğitim gören öğrencilerin sınıflarda kız erkek ayrı ayrı oturtuldukları, yemekhanede de ayrı sıraya sokulup, ayrı masalarda yemek yedikleri iddia edildi.

Geçen yıl öğrenime açılan 389 öğrencili Hanak Çok Programlı Lise'nin sınıflarında iddiaya göre kız ve erkek öğrencilerin aynı sırada oturmuyor. Yine liseye ait yurt yemekhanesinde erkekler ve kızlar ayrı ayrı sıraya giriyor, ayrı gruplar halinde yemek yiyor.

Aynı okulda okumalarına rağmen kız ve erkeklerin birbirlerinden uzaklaştırılmalarına anlam veremediklerini belirten öğrenciler, okul müdürü Kasım Topal'ın kız ve erkek öğrencilerin birbiriyle sohbet etmesine bile tahammül göstermediğini iddia etti. Hanak Çok Programlı Lisesi Müdürü Kasım Topal, iddialar konusunda kendisinin açıklama yapmaya yetkili olmadığını söylerken, Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Günay Koç “İddiadan yeni haberim oldu. Eğer böyle bir şey varsa yanlış bir uygulamadır. Düzeltiriz” diye konuştu. (dha)

Ümit KILIÇ / RADİKAL  - 3 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.