Lisede mescit: Öğretmen imam, öğrenciler cemaat

Lisede mescit: Öğretmen imam, öğrenciler cemaat

Lisede mescit: Öğretmen imam, öğrenciler cemaat   Tepebağ Lisesi bodrumunda mescide çevrildiği öne sürülen odada öğrenciler...

A+A-

Lisede mescit: Öğretmen imam, öğrenciler cemaatLisede mescit: Öğretmen imam, öğrenciler cemaat
 
Tepebağ Lisesi bodrumunda mescide çevrildiği öne sürülen odada öğrenciler namazda görüntülendi. 

ADANA - Bir 'lisede mescit' de Adana'da çıktı. Kent merkezindeki Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü.

Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki beden eğitimi öğretmeni odasının yanındaki boş oda, iddiaya göre bu öğretim dönemi başında mescit olarak düzenlendi.

Küçük bir halı ve tespihlerin konulduğu odada, isteyen öğretmen ve öğrencilerin namaz kılabileceği öğrenciler arasında duyuruldu. Mescidin yanında, beden dersine katılan öğrenciler için hazırlanan duş odasında abdest alan bazı öğrenciler vakit namazlarını teneffüs aralarında kılmaya başladı. Odada cuma günleri de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Haydar Keleş'in, öğrencilere imamlık yaptığı ileri sürüldü. Aynı lisede öğretmenlik yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise okul yönetimi ve Milli Eğitim yetkililerine konuyu intikal ettirdiklerini belirterek, okulda mescidi, mevcut yasalar ve eğitim sistemi bakımından skandal olarak değerlendirdi. Güven Boğa, "Yetkililere uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bu konuda kendilerine bir bilgi ve şikâyetin gelmediğini söyledi.

MURAT KİBRİTOĞLU
29/10/2007 - RADİKAL

FOTOĞRAFLAR: DHA

'Lisede mescit açıldı' iddiası

'Lisede mescit açıldı' iddiasıAdana Tepebağ Lisesi'nde bir odanın mescit yapıldığı ve bazı öğrencilerin teneffüste namaz kıldığı ileri sürüldü

Adana Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü. Namaz kılan öğrenciler cep telefonuyla görüntülenirken, bazı öğretmenlerin de burada cuma namazı kıldırdığı iddia edildi.

Kent merkezindeki lisenin bodrum katındaki beden eğitimi öğretmeni odasının yanındaki boş oda, iddiaya göre öğretim dönemi başında mescit olarak düzenlendi. Küçük bir halı ve tespihlerin konulduğu odada, isteyen öğretmen ve öğrencilerin namaz kılabileceği duyuruldu.

Mescidin yan tarafında bulunan, beden eğitimi dersine katılan öğrenciler için hazırlanan duş odasında abdest alan bazı öğrenciler de, namazlarını teneffüslerde kılmaya başladı. Mescit haline getirilen odada cuma günleri de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Haydar Keleş'in öğrencilere imamlık yaptığı ileri sürüldü.

'Uyarılarımız dikkate alınmadı'

Aynı lisede öğretmenlik yapan, Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, okul yönetimi ve Milli Eğitim yetkililerine konuyu intikal ettirdiklerini belirterek, okulda mescit açılmasını "skandal" olarak değerlendirdi. Boğa "Yetkililere uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, bu konuda kendilerine herhangi bir bilgi ve şikâyetin gelmediğini kaydetti.

Geçen yıl da Seyhan Çukurova Lisesi'nin bodrum katındaki trafo odasının mescit olarak kullanıldığı iddia edilmişti.

MURAT KİBRİTOĞLU DHA
MİLLİYET -29 Ekim 2007 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.