Lisede toplu namaz

Lisede toplu namaz

Öğretmen ve öğrencilerin cuma namazı için camiye gittiği öne sürüldü Lisede toplu namaz Eyüp Otakçılar Lisesi'nde...

A+A-

Lisede toplu namazÖğretmen ve öğrencilerin cuma namazı için camiye gittiği öne sürüldü

Lisede toplu namaz

Eyüp Otakçılar Lisesi'nde öğretmenlerin ve öğrencilerin ders saatleri içerisinde cuma namazını kılmak için camiye gittiği öne sürüldü. Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Eğitim Sekreteri Günay Deniz , " Öğrencilerden bir kısmı ders saatleri içerisinde öğretmenleriyle birlikte namaza gidiyor. Namaza gitmeyen diğer öğretmenler, sınıflarında bulunan öğrencilerin namaza gitmesine izin vermemesi durumunda 'din düşmanı ', 'dinsiz' olarak nitelendiriliyor " değerlendirmesinde bulundu.

Toplu namazı öğrencilerden ve velilerden gelen şikâyetler üzerine öğrendiklerini anlatan Deniz, ders sırasında öğrencilerin öğretmenleriyle namaza gitmelerinin " baskı " anlamına geldiğine dikkat çekti. Bu durumdan hoşnut olmayan öğretmenlerin ise baskılar nedeniyle şikâyet edemediklerini anlatan Deniz, " Her hafta tekrarlanan bir olay bu. Veliler, çocuklarının derslerinin cuma günleri boş geçtiğini, namaza giden öğrencilerin de gitmeyen öğrenciler üzerinde baskı yaptığını söylüyorlar. " dedi.

Lisenin Müdür Yardımcısı Özcan Dinç ise iddiaları kabul etmeyerek, derslerin bu nedenden ötürü boş geçmediğini, velilerden ya da öğrencilerden kendilerine bu yönde bir şikâyet gelmediğini ileri sürdü.

MEHLİKA AKGÜN / CUMHURİYET - 30 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.