Lisede türbana kameralı tespit

Lisede türbana kameralı tespit

Lisede türbana kameralı tespit  Kars Cumhuriyet Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerin türbanlı olarak okula girmesiyle ilgili olarak...

A+A-

Lisede türbana kameralı tespit Lisede türbana kameralı tespit
 
Kars Cumhuriyet Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerin türbanlı olarak okula girmesiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görevlendirilen 2 müfetiş incelemelere başladı.

Bakanlık müfetişleri, liseye gün boyu giriş- çıkış yapanların kamerayla tespit edilmesini istedi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde, yaklaşık 1000’i aşkın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Cumhuriyet Lisesi’nde, öğrenci ve öğretmenlerden bazılarının türbanlarla sınıflara kadar girmesi, velilerin şikayetlerine yol açmıştı. Koridorlarda türbanla rahatça dolaşan öğrenci ve öğretmenlerin görüntülerinin yayınlanması üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, inceleme başlatacaklarını açıklamıştı.

İfade aldılar

Türbanlı öğrenci ve öğretmenlerle ilgili haberlerin yayınlanması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği 2 müfettiş, Kars’a geldi. Cumhuriyet Lisesi Müdürü Kaan Ilgar ile görüşen müfettişler, okuldaki kameraların koridor, giriş-çıkışlarda yaptığı kayıt kasetlerini istedi. Müfettişler, gün boyu kayıtların devam etmesini isterken, türbanlı öğrenci ve öğretmenlerin ifadelerine başvurdu. 

HÜRRİYET - 23 Mayıs 2008 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.