Listedeki Aleviler : Çizgimiz Karanlık Güçleri Rahatsız Etti

Listedeki Aleviler : Çizgimiz Karanlık Güçleri Rahatsız Etti

Listedeki Aleviler : Çizgimiz Karanlık Güçleri Rahatsız EttiErgenekon soruşturması kapsamında bulunan bazı belgelerde suikast düzenlenecek...

A+A-

Listedeki Aleviler : Çizgimiz Karanlık Güçleri Rahatsız EttiListedeki Aleviler : Çizgimiz Karanlık Güçleri Rahatsız Etti

Ergenekon soruşturması kapsamında bulunan bazı belgelerde suikast düzenlenecek kişiler arasında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç’in adlarının da yer alması Alevilerin tepkisine neden oldu. Mülkiyeliler Birliği’nde çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, devletin kapalı kutu haline dönüştüğü her dönemde, ne olduğu belirsiz çetelerin palazlandığını ifade etti. Gümüş, “Bugün iktidarı ele geçirmek isteyen güçlerle, iktidarı kimseyle paylaşmak istemeyen güçler arasında süren mücadelenin ‘Ergenekon Operasyonu’ denilen aşamasında, suikast düzenlenecek olanlar arasında örgütlerimizin önderlerinin adının geçmiş olması bir tesadüf değildir” dedi.

"DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIZ"

Çizgilerinin karanlık güçleri rahatsız ettiğini belirten Gümüş, şunları kaydetti:

“Biz bu ülkede daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla ışık için yıllardır Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın, Gazi’nin aydınlatılmasını istiyoruz. Maraş aydınlatılsaydı Madımak katliamı olmazdı. Madımak aydınlatılsaydı Gazi olmazdı. Bugün Susurluk’ta patlayan cerahatin Ergenekon üzerinden sağa sola bulaştırılmak istendiği bir evreden geçiyoruz. Bu evrenin de her aşamasında hak ve taleplerimizi doğru yer ve zamanda dile getirmeye devam edeceğiz.”

Gümüş, “Suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidir ki, böyle bir durum karşısında, dünyayı başlarına yıkarız. Hiç kimse demokratik Alevi hareketini sahipsiz sanmasın. Dün Maraş’ta, Madımak’ta elini kolunu sallayıp cinayet işleyen çeteler, bugün artık, o kadar da rahat olamayacaklardır” diye konuştu. Gümüş, devletin tetikçi timleri ve yöneticilerini tespit etmesi ve kamuoyuyla paylaşması gerektiğini vurguladı.

Aydın Girişimi İnisiyatifi adına konuşan Şair Ahmet Telli ise, aydınların Balkız ve Genç’e sahip çıkacaklarını ifade etti. ABF Genel Başkanı Ali Balkız da Musa Anter"in katledilmesiyle onu temsil eden bütün topluma bir şeyler söylenilmek istendiğini ifade ederek, şimdi de Alevilere mesaj verilmek istendiğini belirtti. Genel Sekreter Genç ise, “Böyle bir liste Alevilerin sindirilmeye çalışıldığının göstergesidir” dedi.

ÖZLEM ZORCAN - ANKARA - BİRGÜN - 14 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.