LÖB: Zorunlu din dersi kaldırılsın

LÖB: Zorunlu din dersi kaldırılsın

LÖB: Zorunlu din dersi kaldırılsınİSTANBUL/ İZMİR/ ANTAKYA (25.10.2008)- Liseli Öğrenci Birliği bugün İzmir, Antakya ve İstanbul'da yaptığı basın...

A+A-

LÖB: Zorunlu din dersi kaldırılsınLÖB: Zorunlu din dersi kaldırılsın

İSTANBUL/ İZMİR/ ANTAKYA (25.10.2008)- Liseli Öğrenci Birliği bugün İzmir, Antakya ve İstanbul'da yaptığı basın açıklamaları ile Alevi öğrencilere dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılması istedi. LÖB'lüler liselileri 9 Kasım'da yapılacak Ankara mitingine davet etti.

Liseliler: Zorla güzellik olmaz

İstanbul'da liseliler de bugün Kadıköy Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması yaptı, zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılmasını istedi. Liseliler asimilasyon politikalarına derhal son verilmesini ve zorunlu din dersinin kaldırılmasını talep etti.

Zorla güzellik olmaz, zorunlu din dersi kaldırılsın” pankartı açan liseliler adına açıklamayı Dilan Çılgın okudu. Çılgın, Alevi örgütlerin zorunlu din derslerine ve asimilasyon politikalarına karşı mücadelesini desteklediklerini belirtti. Alevilerin din dersi kitaplarında kendilerine yer verilmesini değil, zorunlu din dersinin kaldırılmasını istediklerini dile getirdi. Alevi ailelerin başlattığı dilekçe verme eylemlerinin devam ettiğini hatırlatan Çılgın, Liseli Öğrenci Birliği'nin eylemlere destek vereceği belirtti. Çılgın 7 Kasım’da bir çok ilden yapılacak yürüyüşlere ve 9 Kasım'da yapılacak mitinge katılacaklarını ifade etti.

Eylemde “Liseler bizimle özgürleşecek”, “Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Zorla güzellik olmaz” sloganları atıldı.

9 Kasım'da Ankaradayız

İzmir'de Konak Kemeraltı girişinde toplanan LÖB'lüler, “Zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart açtı, “Bilimsel eğitim istiyoruz", "Alevi öğrenciler yalnız değildir" sloganları attı.

Burada LÖB adına basın açıklamasını okuyan Gizem Çolak, “Aleviler zorunlu din dersinin kaldırılmasını istiyor. AKP Hükümeti ise bunu anlamıyor. Geçiştirme, sorunun ateşinin soğumasını bekleme politikası yürütüyor, hem de büyük bir ikiyüzlülükle” dedi. Alevi ailelerin zorunlu din dersine karşı başlatmış olduğu dilekçe verme eylemlerinin devam ettiğini söyleyen Çolak, Alevi örgütlerinin 9 Kasım tarihleri arasında 'Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın' talebiyle Ankara'ya yürüyeceklerini hatırlattı. Çolak, "AKP'nin Alevileri Hızır Paşa Sofrası'na oturma çabasına karşı her geçen gün daha çok tepki yükseliyor. Alevilere karşı yürütülen asimile politikalarına karşı bizlerde 9 Kasım'da Ankara'da eylemde olacağız" dedi.

Liseliler LÖBlere örgütlenmeye

Antakya'da Liseli Öğrenci Birliği üyeleri zorunlu din dersleri kaldırılması ve keyfi uygulamalara son verilmesi için bugün Antakya Mydonese Cafe önünde basın açıklaması yaptı. LÖB'lüler, “Zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart açtı, taleplerinin yazılı olduğu dövizler açtı.

Açıklamayı okuyan Özge Beyi, “12 Eylül darbesi ardından okullarda hayata geçirilen yeşil kuşak projesiyle halklarımız adeta kuşatıldı, yoğun bir asimilasyon politikasına maruz kaldı” dedi. Zorunlu din dersi dayatmasının antidemokratik ve antilaik bir uygulama olduğunu kaydeden Beyi, “Ülkemizde devlet eliyle imam hatip okulları oluşturularak, Diyanet Başkanlığı, müftülükler, zorunlu din dersleriyle farklı inanç toplulukları inkar ediliyor asimilasyona tabi tutuluyor” dedi.

Açıklamanın devamında gerici disiplin yönetmelikleri ile tek tip öğrenciler yetiştirilmek istendiğini kaydetti. Antakya Lisesi 1. sınıfta okuyan LÖB'lü Ozan Taş'ın sınıf öğretmeninin yaptığı ankete verdiği cevaplar gerekçesiyle okuldan atıldığını hatırlatıldı. “Zorunlu din dersi dayatması ve gerici disiplin yönetmenliğine karşı 9 Kasımda Ankara'da yapılacak mitinge Antakyadaki tüm liseli arkadaşlarımızı ve aileleri çağırıyoruz” diye konuştu.

Eylemde “Liseliler LÖBlere örgütlenmeye”, “Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Uyuşma Ogünleşme Özgürleş, LÖBlerde birleş” sloganları atıldı. Açıklamaya öğrencilerin ve halkın ilgisi yoğundu. Liseliler açıklamanın ardından bildiri dağıttı, Ankara mitingine çağrı yaptı.

ATILIM - 25 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.