Ludwigsburg kentinde Alevi mezarlarına saldırı

Ludwigsburg kentinde Alevi mezarlarına saldırı

Almanya Ludwigsburg mezarlığında bulunan Alevi mezarlarına kimliği belirsiz kişiler saldırdı. Mezarların üzerindeki mumluklar ve semboller kırıldı.

A+A-

S.Bektaş, S.Ağırcan ve G. Çiçek  geçtiğimiz Perşembe günü Ludwigsburg mezarlığında bulunan yakınlarının mezarlarını ziyarete gitti.

Saat 16.00 civarında kimlikleri tespit edilemeyen 35-45 yaşları arasındaki iki kişi de mezarlıkta G. Çiçek’e yaklaşarak sözlü saldırı gerçekleştirdi.

Ellerinde uzun tespihler olduğu belirtilen iki kişi , “Niye bu taşlara tapıyorsunuz, niye çiçek ekiyorsunuz, niye mezara bakım yapıyorsunuz, bu günahtır” gibi ifadeler kullandı. Daha sonra  yakında bulunan S.Bektaş ve S.Ağırca da tartışmaya dahil oldu.

5 yaşında vefat eden bir çocuğun mezarı üzerinde bulunan melek motifini  ile  ailelerin mezarlar üzerine bıraktıkları mumların da çöpe atıldığını gören görgü tanıkları  daha önce de defalarca benzer durumlar karşılaştıklarını ifade etti.

“MEZARLARIMIZA KORKUYLA GİDİYORUZ”

Görgü tanıklarından G.Çiçek  yaşadıkları ile ilgili şunları söyledi: “Ben Perşembe günü annemin mezarını ziyaret etmek için yalnız gittim. Mezarlığa bakım yaptığım esnada iki kişi bana doğru söylenerek geliyordu. İlk olarak benimle tartıştılar. Mezar üzerindeki sembolleri neden kırdıklarını sordum. ” Dinimizde puta tapmak taşa tapmak günah“ cevabını verdiler. Biz tartışınca diğer iki kadın arkadaşta duydular ve geldiler . Onlar da konuya dahil oldular. İlk defa bu kişileri görüyorum. Bugün de mezarlığa gidecektim ama korktuğum için gidemedim.

Daha öncedende bu tür saldırın yapıldığını ifade eden  S.Ağırcan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Perşembe günü  mezara gittim. Bir hafta önce yine mezarlara saldırmışlardı. Mezarın üzerinde bulunan eşyaları kırıp fırlatmışlar. Dün bizzat kendim gördüm iki kişiyi. Bize bakıp bakıp bişeler mırıldanıyorlardı. Sonra bize, “Siz eğer bir taşa bir muma taparsanız sizin dininizde şüphe ederim” dediler. Alevi toplumunun inanç ve değerlerine hakaret ettiler. Orasının islam mezarlığı olduğunu belirttiler.  Ludwigsburg şehir idaresini aradım. Daha önce de biz bu durumu yaşadık. Polise gitmiştim ve şikayetçi olmuştum. Bu durumu yaşamak çok üzücüdür, biz kendi mezarlarımıza korkuyla gidiyoruz.  Ablamın 8 yıl içerisinde üç defa mezarını yaptık. ”

Yine o gün mezar ziyaretinde olan S. Bektaş ise bu durumun ilk olmadığını belirtti. “Mezarlık parkında biz üç kadın yalnız kaldık.  Arabalarımıza binemedik plakalarımızı alırlar diye. Onlar uzaklaştıktan sonra ancak arabalarımıza binebildik.  Onlar hangi mezarın Alevi  mezarları olduğunu biliyorlar” dedi.

“LB-AKM: KINIYORUZ!”

S.Bektaş, S.Ağırcan ve G. Çiçek yaşadıklarını Ludwigsburg Alevi Kültür Merkezi yönetimine ileterek bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti.

Ludwigsburg Alevi Kültür Merkezi yönetimi konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaşananları kınadıklarını belirtti.  “Biz bu zihniyetin nerede geldiğini iyi biliyoruz. Buranın Bir hukuk devleti olduğunu unutmayalım!” dedi.

ÖZCAN BOZOĞLU/ LUDWİGSBURG

 

Ludwigsburg kentinde Alevi mezarlarına saldırı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.