Madımak 2 Temmuz'a yetişmedi

Madımak 2 Temmuz'a yetişmedi

Madımak 2 Temmuz'a yetişmedi Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas katliamının yaşandığı Madımak Otelinin müze haline getirilmesi...

A+A-

Madımak 2 Temmuz'a yetişmedi Madımak 2 Temmuz'a yetişmedi

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas katliamının yaşandığı Madımak Otelinin müze haline getirilmesi projesinin 2 Temmuz’a yetişmediğini açıkladı.

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas katliamının yaşandığı Madımak Otelinin müze haline getirilmesi projesinin 2 Temmuz’a yetişmediğini ve bu konuda üzgün olduğunu açıkladı.  Günay, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbet ederken ‘’Madımak’ı 2 Temmuz’a yetiştiremedik. Bunun için üzgünüm ama, bir konuda da yüreğim rahat’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Madımak’ta bir kebapçı olmasından, son derece rahatsız olduğumu, üzüntü verici hatta tiksinti verici bulduğumu ifade etmiştim. En kısa zamanda tahliye edeceğimizi söyledim. Bunu gerçekleştirdik. Tesellimiz artık, Madımak’ta insanların yandığı yerde kebap pişirilmiyor. Kebap kokuları gelmiyor. Şu anda camları taşındık ilanıyla kapatılmış bulunan bir alan var. Orayı bir anı evi haline getirmeyi planladık. Ama mülk sahibi oradan rant üretme gayretine girişti. Kararlılığımızı birilerinin çıkar aracı haline de getirmemeye çalışıyoruz’’

Yusuf SAHİCİ / Gazeteport - 17 Haziran 2009

Teke tüke 'müze'si oy Madımak!
 
Bakan Ertuğrul Günay, 37 kişinin can verdiği Madımak'ın 'anı evi'ne dönüştürülememesinin faturasını mülk sahibine kesti: Oradan bir rant üretme gayreti var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlığı'nın yanı sıra Alevilerin de talip olduğu Sivas'taki Madımak Oteli'nin satılamamasının faturasını otel sahibine çıkardı. 37 kişinin yanarak öldüğü otelin 'anı evi'ne dönüştürülmesi projesinin 2 Temmuz'daki yıldönümü törenlerine yetiştirilemeyeceğini söyleyen Günay, 'Orada canlarını yitirenlerin anılarının önünde saygı duyabileceğimiz, ibret alabileceğimiz bir alan konusunda tasarımız var ama mülk sahibi oradan bir rant üretme gayretine girişti. Kararlılığımızı birilerinin çıkar aracı haline de getirmemeye çalışıyoruz' dedi.

Madımak konusunda içinin rahat olduğunu anlatan Bakan Günay, 'Göreve başlar başlamaz, Madımak'ta bir kebapçının bulunmasından, son derece rahatsız olduğumu, üzüntü verici hatta tiksinti verici bulduğumu ifade etmiştim' diye konuştu.

Volkan YANARDAĞ/ANKARA -Mustafa KOZAK
AKŞAM - 18 Haziran 2009

İnsanların yandığı yerde artık kebap pişmeyecek

Sivas Katliamı’nın gerçekleştiği Madımak Oteli’nin müze olması için harekete geçen Bakan Ertuğrul Günay ‘Oteldeki kebapçının tahliyesiyle yüreğim rahatladı’ dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün Meclis’te bir grup gazeteciye çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Madımak’ın müze yapılması çalışmasını Sivas katliamının yıldönümü olan 2 Temmuz’a yetiştiremedikleri için çok üzgün olduğunu söyleyen Günay, oteldeki kebapçının tahliyesiyle yüreğinin rahatladığını açıkladı.

MÜLK SAHİBİ RANT PEŞİNDE

Katliamın gerçekleştiği yerde yemek yenmesinin tiksindirici olduğunu söyleyen Günay ‘Göreve başlar başlamaz en kısa zamanda tahliye edeceğimi söylemiştim. Bunu gerçekleştirdik. Madımak’ta insanların yandığı yerde kebap pişirilmiyor artık’ dedi. Madımak’ta anı evi kuracaklarını da vurgulayan Günay ‘Mülk sahibi oradan rant üretme gayretine girişti. Kararlılığımızı birilerinin çıkar aracı haline de getirmemeye çalışıyoruz. Madımak’ta bir anı evi kurabileceğiz’ dedi.

Şeyh Bedrettin projesi tamam

Şeyh Bedrettin’le ilgili kendisine bir proje sunulduğunu da belirten Günay ‘Ortaya güzel bir eser çıkacak. Bedrettin’e olduğu gibi Nazım’a da destek vermiştim’ dedi.

STAR - 18 Haziran 2009 Perşembe

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.