Madımak başka bahara

Madımak başka bahara

Madımak başka baharaSivas’ta 15 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınıp yerine...

A+A-

Madımak başka baharaMadımak başka bahara

Sivas’ta 15 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınıp yerine çiçekçi dükkânı açılması projesi kaynak bulunamadığı için gerçekleştirilemedi

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, “Lokantanın başka yere taşınmasının maliyeti var. Henüz kaynak bulamadık” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te, 35 kişinin yakılarak katledildiği Madımak Oteli’nin altında faaliyetini yürüten İskender Kebapçısı’nın taşınması ve buranın çiçekçiye çevrilmesi planı gelişme kaydedemedi. Vali Veysel Dalmaz “Çözüm için belirli bir kaynak ve ortak hareket gerekiyor. Henüz buraya tahsis edilebilecek kaynak bulamadık” derken, kebapçı dükkânının sahibi Sebati Manav “Herhangi bir gelişme olmaması bizi de şaşırttı” dedi.

‘Çıkmayı düşünmüyoruz’

Sivas Olayları’nın meydana geldiği Madımak Oteli’nin zemin katında bulunan ve “Sebatibey İskender Kebapçısı” olarak faaliyet gösteren işyerinin, özellikle Alevilerin yoğun tepkileri üzerine başka yere taşınması ve işyerinin çiçekçiye dönüştürülmesi projesi uygulamaya alınamadı. Sivas Valisi Dalmaz, aralık ayında yaptığı açıklamada, kebapçı dükkânının para yardımı yapılarak başka yere taşınacağını ve işyerinin 2 ay içinde çiçekçi dükkânına dönüştürüleceğini belirtti. Aradan 4 ay geçmesine rağmen işyeri değişikliği konusunda bir gelişme olmadı. Konunun halen gündemde olduğunu, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle gelişme sağlanamadığını belirten Dalmaz şöyle dedi:

‘Herhangi bir lokanta değil’

“Buranın çiçekçi dükkânı yapılmasını istemiştim. Bu teklife birçok kesim olumlu baktı. Ama başka yere taşınmasının maliyeti var. Bazı milletvekili ve bakanlarımızla görüştük. Olumlu cevapları oldu. Ancak belirli süre geçmesine rağmen henüz kaynak bulumadığımız için sıkıntı oldu. Bu herhangi bir lokanta değil. Sivas’ı sıkıntıya sokan bir olayın cereyan ettiği yerin izlerini kaldırmak istiyoruz. Kebapçının taşınması için daha önce bir dükkân yeri belirlendi, ancak para bulunamaması durumunda bu konuda da sıkıntı olabilir. Desteğin hızlandırılması konusunda kamuoyunun duyarlı olması lazım.

Siyasilerin desteği gerekiyor. Ortak nokta bulunmazsa tekrar ayrışma noktası oluşacak. İnsanımızın bu tür şeylerle karşı karşıya getirilmesini istemiyoruz.”

Madımak başka bahara

Daha önce taşınmayı kabul eden Manav ise, olumlu bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Manav “Herhangi bir gelişme yaşanmaması bizi de şaşırttı. Bu konu gündeme gelmeden önce işyerimize doğalgaz tesisatı yaptırmayı düşünüyorduk. Talepten dolayı ertelemiştik. Yeni bir gelişme olmadığı için tesisatımızı yaptırarak işimize devam edeceğiz. Çıkmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.

ERAYDIN AYTEKİN, HALİFE YALÇINKAYA Sivas DHA
MİLLİYET - 31 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.