"Madımak" belgeseli ekibine saldırı iddiası

"Madımak" belgeseli ekibine saldırı iddiası

"Madımak" belgeseli ekibine saldırı iddiası Sivas'ta, "2 Temmuz Sessiz ölüm" belgeselini çeken iki kişilik ekip, bir...

A+A-

"Madımak" belgeseli ekibine saldırı iddiası "Madımak" belgeseli ekibine saldırı iddiası

Sivas'ta, "2 Temmuz Sessiz ölüm" belgeselini çeken iki kişilik ekip, bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia etti. 2 Temmuz 1993'te 33 aydın, şair ve sanatçının yakılarak can verdiği Sivas olaylarının belgeselini çeken ekibe Madımak Oteli'nin önünde saldırıda bulunulduğu ileri sürüldü. Belgeselin yönetmeni Fuat Doğansoy, kameraman, otelin dış çekimini yaparken 15 ve 20 kişilik kalabalık bir grubun, "Neden çekim yapıyorsunuz, artık kapatın bu konuyu, sizin sonunuz da o şerefsizlerinki gibi olacak" diyerek kendilerini tartakladıklarını ileri sürdü. Doğansoy, polislerin saldırganlara müdahale etmediğini kasetlere de el koyduğunu ileri sürdü.

SABAH - 15 Aralık 2009

Gazetecilere ölüm tehdidi

CNN Türk muhabirleri Fuat Doğansoy ile Nihat Doğan, “2 Temmuz-Ölüm Belgeseli” için Sivas’ta Madımak Oteli önünde dış çekim yaparken bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grup muhabirlerin yanına gelerek, önce çekim yapmamaları için uyarıda bulundu, ardından da saldırıya geçerek muhabirler Fuat Doğansoy ile Nihat Doğan’ı tartaklamaya başladı. Muhabirler, darp edildiklerine dair 10 günlük rapor aldılar.

2 Temmuz-Sessiz Ölüm” belgeselinin çekimi için Sıvas’a giden ve Madımak Oteli önünde bir grubun saldırısına uğrayan CNN Türk muhabiri Fuat Doğan, “Olay yerine gelen polis ekibi de müdahale etmek yerine bizim kasetlerimize el koyarak saldırıyı izledi. Saldırganların ölüm tehdidi ve tartaklamalar polislerin yanında da sürdü” diye konuştu.

CUMHURİYET - 16-03-2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.