'Madımak ibret olmalı...'

'Madımak ibret olmalı...'

'Madımak ibret olmalı...'PSAKD, katliamın yaşandığı otelin utanç müzesine dönüştürülmesinde ısrarlı.Hüseyin...

A+A-

'Madımak ibret olmalı...''Madımak ibret olmalı...'

PSAKD, katliamın yaşandığı otelin utanç müzesine dönüştürülmesinde ısrarlı.

Hüseyin Güzelgül, “Hükümet, 9 Haziran’da Madımak’ta seçim yatırımı niteliğinde bir açılış yapmaya hazırlanıyor” derken; Madımak, utanç müzesi olana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Madımak Oteli’nin müze yapılması talebine rağmen çocuk kütüphanesi ve bilim merkezine dönüştürülmesini protesto etmek için yedi koldan yürüyüş başlattı.

18 yıl önce Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesinden sonra otelin “utanç müzesi”ne dönüştürülmesi için yürütülen çalışmalar hâlâ sonuç vermedi. Bu durumu kabullenmeyen PSAKD, dönüştürme çalışmalarını protesto etmek için İstanbul, İzmir, Eskişehir, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Adana’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşe Antalya, Samsun, Tokat, Çorum, Elazığ illerindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubeleri de katılarak destek verdi. Yürüyüş kolları yarın Ankara’daki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nde buluşarak Kültür Bakanlığı’na yürüyecek ve burada bir basın açıklaması yapacak. Açıklamanın ardından da yaşamını yitirenlerin aileleri ile birlikte Sivas’a gidilerek Madımak’ın önünde bir basın açıklaması yapılacak.

“Mücadelemiz Madımak utanç müzesine dönüştürülene kadar sürecek” diyen PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Hükümet bu isteklerimizi görmezden gelerek 9 Haziran’da Madımak’ta seçim yatırımı niteliğinde bir açılış yapmaya hazırlanıyor. Nazilerin Yahudileri katlettiği gaz odaları daha sonra müzeye dönüştürülerek böylesi katliamların akıllarda yer etmesi sağlanmıştır. Biz istiyoruz ki Madımak’ı ziyaret eden insanlar bir ders çıkarsınlar ve bir daha böyle bir şey tekrarlanmasın. Bu yüzden de Madımak utanç müzesine dönüştürülmeli” dedi.

MEHMET MENEKŞE / Cumhuriyet - 6 Haziran 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.