Madımak için anıt yarışması

Madımak için anıt yarışması

Madımak için anıt yarışmasıSivas’ta Madımak Otelinde yakılarak katledilen 33 şair, sanatçı ve yazar ile olayda hayatını kaybeden Şarkışla...

A+A-

Madımak için anıt yarışmasıMadımak için anıt yarışması

Sivas’ta Madımak Otelinde yakılarak katledilen 33 şair, sanatçı ve yazar ile olayda hayatını kaybeden Şarkışla Ortaköy’de doğup büyüyen Murat Gündüz’ün anılarına yaptırılacak Anıtpark projesine katılım koşulları açıklandı.

Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı (ORVAK) ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından birlikte düzenlenen anıt park projesi Şarkışla ilçesinde Kızılırmak Vadisi’ne hâkim Ataşlı Dağı’nda Murat Gündüz Dostluk ve Barış Ormanı’nda gerçekleştirilecek.

Yarışmanın amacı “Sivas’ta 1993 yılında şair, yazar, sanatçı 33 kişinin yakılarak öldürülmesi ile yaşanan bu insanlık ayıbının bir daha yaşanmaması, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel gibi değerlerimizin yetiştiği bu topraklarda, ülkemiz insanının en önemli hasletlerinden olan, barış, dostluk, hoşgörü, ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi, olaylarda yaşamını yitirenlerin anısını sonsuza dek yaşatmak” olarak açıklandı.

Mimar şartı

Anıtpark proje yarışmasına, mimarlar, peyzaj mimarları, endüstri ürünleri tasarımcıları, heykeltıraşlar, şehir plancıları ve katkı koyabilecek diğer sanat dallarından kişi ve ekipler katılabilecek. Ancak yarışmacı/ekiplerde en az bir mimar yer alması zorunlu olacak.

Ulusal boyutta açılan yarışmaya katılacak projeler en geç 3 Mayıs 2010 tarihinde teslim edilecek.

Prof. Dr. Jale Erzen, Prof Dr. Meriç Hızal, Dr. Oktan Nalbantoğlu, Bilal Yakut, Mükremin Barut, Sevilay Miser ve Fikret Özkaplan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirecek projeler içinde birinci gelene 15 bin lira ödül verilecek. Yarışma sonuçları 15 Mayıs 2010 tarihinde açıklanacak ve birinci gelen projenin uygulanmasına bu yıl 2 Temmuz’da başlanacak. Yarışmada ikinci projeye 10 bin, üçüncü projeye 8 bin TL ödül, üç adet mansiyona ise 4 bin ödül verilecek.

Hürriyet - 31 Ocak 2010

Madımak Anıtpark projesi için yarışma

SİVAS’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen 37 kişinin anısına yaptırılacak olan anıtla ilgili Murat Gündüz-2 Temmuz Canlar Anıtpark Proje yarışmasında birinci gelen projeye 15 bin TL ödül verilecek.

Ankara Mimarlar Odası Genel Sekreteri Ali Akkan, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Sivas Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın Anıt Park Projesinin, Sivas Şarkışla İlçesinde Kızılırmak Vadisi’ne hakim Ataşlı Dağı’nda Murat Gündüz Dostluk Barış Ormanında gerçekleştirileceğini söyledi. Ulusal boyutta açılan yarışmaya katılacak projelerin 3 Mayıs’a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Hürriyet - 1 Şubat 2010

MADIMAK ANITI İÇİN YARIŞMA DÜZENLENİYOR
   
1993'ün 2 Temmuz'unda Sivas'ta bulunan Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 37 kişinin anısına yaptırılacak anıtla ilgili Murat Gündüz-2 Temmuz Canlar Anıtpark Proje yarışmasında birinci gelen projeye 15 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Ankara Mimarlar Odası Genel Sekreteri Ali Akkan, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Sivas Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın Anıt Park Projesinin, Sivas Şarkışla İlçesinde Kızılırmak Vadisi'ne hakim Ataşlı Dağı'nda Murat Gündüz Dostluk Barış Ormanında gerçekleştirileceğini söyledi. Akkan, yarışmaya kişi ve ekiplerin katılabileceği bildirildi. Projelerin 3 Mayıs'a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Jüri değerlendirmesi 8 Mayıs'ta yapılacak olan yarışmanın sonuçları 13 Mayıs'ta açıklanacak. Ödül töreni de 15 Mayıs'ta yapılacak. Projeler, 15-25 Mayıs arası Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sergilenecek.

Birgün - 01 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.